Gå direkt till Nyheten (Förskolebarn fick sätta upp hotell i Stadsträdgården)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 juni 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förskolebarn fick sätta upp hotell i Stadsträdgården

Publicerad måndag, 10 maj 2021, 10:57 av Björn Smitterberg

Stadsträdgårdens kanske viktigaste besökare, insekterna, har fått utökade möjligheter att sätta bo. I dag öppnades nämligen alla de insektshotell som barnen i Ängsholmens förskola skapat.

– Vi har plockat kottar och kvistar, barnen har själva fått såga till brädor i vår verkstad, säger Ann Eriksson, förskollärare som lett det här projektet.

– Vi har förstås talat om pollinering och insekter och även sett på filmer. Det har varit uppskattat bland barnen att få jobba med detta.

Det är dock fler förskolor än Ängsholmens som deltagit – totalt 15 förskolor.

Anja och Aliah inspekterar ett av alla ”hotell” i stadsträdgården.

Det här är något där Biosfärkontoret har en viktig roll. Biosfärkontoret vill som en del av sin verksamhet initiera och stötta verksamhet som hjälper insekter – inte minst bin – att pollinera, och det passar ju precis i en park som Stadsträdgården. Även förskolor i Götene och Mariestad medverkaridet här.

Det ska nämnas att i Stadsträdgården finns sedan tidigare insektshotell – de första kom för ett par år sedan. Många privat personer har också insektshotell i trädgårdar, och erfarenheten säger att det inte är självklart att gäster kommer första året.

Bilderna är klickbara till större format.