Gå direkt till Nyheten (Nu finns beslut om hur ”coronatappad” undervisning ska tas igen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu finns beslut om hur ”coronatappad” undervisning ska tas igen

Publicerad torsdag, 06 maj 2021, 13:37 av Björn Smitterberg

Under coronaperioden har en del elever tappat en del lektionstid. Bl a har ett par skolor med kort varsel fått stänga vissa klasser. Nu finns beslut på hur tiden ska tas igen.

Barn- och Skolnämnden som hanterar grundskolorna, samt Utbildnings- och Arbetsmarknadsnämnden som beslutar om gymnasiet, hade i dag sammanträden. Båda hade frågan om att erbjuda eleverna möjlighet att arbeta igen.

På ett par grundskolor där elever fått stanna hemma en extra dag får dessa elever förlängd skoldag med en lektionstimme varje tisdag.

På gymnasienivå kommer de la Gardie att erbjuda elever dels en förlängd vårtermin med en vecka, och dels en lovskola som startar en vecka tidigare än höstterminen.

– Eleverna kommer att erbjudas, det är frivilligt på gymnasienivå. Men lärare kommer att tala med de elever som man anser det är särskilt viktigt att plugga lite extra, säger Ove Brodin, förvaltningschef vid Utbildning & Arbetsmarknad.

De la Gardiegymnaset har också fått klartecken att öka lärartätheten – möjligen kan 8 nya lärartjänster inrättas.

Det rapporterades i dag även att antalet ferieplatser ökat till cirka 280 och ytterligare någon kan tillkomma. det gäller platser i kommunala verksamheter.