Gå direkt till Nyheten (Förlängt för skärpta restriktioner)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juni 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förlängt för skärpta restriktioner

Publicerad onsdag, 28 april 2021, 09:17 av - Inskickat material

Smittspridningen av covid-19 är fortsatt hög i Västra Götaland. Smittskyddsläkaren har därför beslutat att förlänga de skärpta regionala rekommendationerna till och med 16 maj. För gymnasieskolor är råden fortsatt lokalt anpassade efter respektive kommun och skolas situation.
Under vecka 16 minskade antalet nya fall av covid-19 i Västra Götaland i nästan alla åldersgrupper, men smittspridningen var fortfarande på en hög nivå med över 5 400 nya fall.

Smittskydd Västra Götaland har därför beslutat att förlänga de skärpta regionala rekommendationerna för Västra Götaland till den 16 maj. Råden till gymnasieskolor ändras dock och man rekommenderar från vecka 18 att dessa kan ha högst två tredjedelar av sina elever fysiskt på plats. Vid utbrott eller ökad lokal smittspridning kan skolorna behöva minska närundervisningen ytterligare.