Gå direkt till Nyheten (Fortsatt högt tryck på sjukvården av covid-19)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fortsatt högt tryck på sjukvården av covid-19

Publicerad tisdag, 27 april 2021, 14:31 av Redaktionen

Smittspridningen är fortfarande på en hög nivå i Västra Götaland och intensivvården är under hårt tryck.
Det skriver smittskydd i Västra Götaland i ett pressmeddelande. Smittskyddsläkaren uppmanar till att fira valborg och andra högtider på ett smittsäkert sätt.
Under vecka 16 konstaterades 5.467 nya fall av covid-19 i Västra Götaland. Det är 21 procent färre än vecka 15, men minskningen sker från en mycket hög nivå.

Smittskyddsläkare Thomas Wahlberg påpekar också att kommande högtider som valborg och studentfiranden innebär en risk för ökad smittspridning.

– Det viktigaste av allt är att hålla avstånd och undvika trängsel, och det gäller både inom- och utomhus. När människor samlas ökar risken för smittspridning. Undvik fester och folksamlingar. Föräldrar, prata med era barn, säger Thomas Wahlberg.

Smittspridningen är fortfarande mycket stor i samhället och kan ske på platser där människor träffas.

– Vi måste alla tillsammans, ung som gammal, göra vad vi kan för att minska spridningen av covid-19. Det handlar till exempel om att minska våra kontakter med andra och att använda munskydd i kollektivtrafiken samt i trånga inomhusmiljöer. Annars vänder det snart uppåt igen, säger Thomas Wahlberg.