Gå direkt till Nyheten (Vänsterpartiet: Sluta vädja om personal – ställ krav!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 maj 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänsterpartiet: Sluta vädja om personal – ställ krav!

Publicerad måndag, 26 april 2021, 14:46 av Redaktionen

V: Blågröna styret måste kräva personal från privata vårdgivare till regionens sjukhus
Privata vårdgivare bistår med allt färre personal ju längre pandemin fortskrider. Vänsterpartiet kräver att det blågröna styret slutar vädja efter mer resurser och istället börjar ställa konkreta krav.

– Vänsterpartiet krävde redan i juni 2020 att den blågröna styrningen skulle ta sitt ansvar och sätta press på privata vårdgivare. Vi vill att den blågröna majoriteten i Region Stockholm kräver att samtliga vårdavtal med privata vårdgivare som Region Stockholm har, oavsett avtalsform, skriver in en skyldighet att vid kris, allvarlig händelse eller katastrof ställer all personal och sjukvårdsmaterial till regionens förfogande, säger Anna Sehlin (V), oppositionsregionråd.

Vänsterpartiet håller fast vid att all icke-nödvändig vård måste skjutas upp eftersom akutvård, särskilt intensivvård är viktigare. Patienter med ett större vårdbehov måste gå före. Privata vårdgivare kan inte själva få bestämma om de ska låna ut personal till regionens sjukhus under pandemin.