Gå direkt till Nyheten (Debatt: Vi har hundra förslag till ny integrationspolitik)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Vi har hundra förslag till ny integrationspolitik

Publicerad onsdag, 21 april 2021, 15:11 av Insändare

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och moderaten Sten Bergheden, riksdagsledamot för Skaraborg, står för en debattartikel om integrationspolitiken. Sverige behöver en ny politik

Vi behöver en ny integrationspolitik, med målet att invandringen ska vara bra för Sverige. Politiken måste också löpande utvärderas mot två mått: hur många är självförsörjande och hur många talar användbar svenska. Moderaterna presenterar 100 konkreta förslag för att vända på utvecklingen.

För Sverige är framgångsrik internationalisering en överlevnadsfråga. Hundratusentals människor som kommit hit under årens lopp berikar vårt land med kultur, kunskap och skattepengar.

Men Sverige har under lång tid misslyckats med integrationen. Nya siffror visar att 675 000 av de som invandrat till Sverige och som är i arbetsför ålder inte är självförsörjande. Den misslyckade integrationen påverkar många fler områden: skolresultaten, kriminaliteten och den sociala utsattheten.

Nu presenterar vi 100 förslag för att vända på utvecklingen.

1. Integrationspolitikens mål

Det övergripande målet ska vara att invandringen sammantaget blir bra för Sverige. Vi föreslår två mått– ett ekonomiskt mått för graden av självförsörjning och ett språkmått, för kunskaper i svenska.

2. Minskad invandring

En framgångsrik integration kräver en kraftigt minskad invandring. Regeringen lägger nu fram ett lagförslag om ökad invandring till Sverige. Vi vill minska invandringen genom att införa ett volymmål så att asylmottagande inte ska överstiga nivåerna i våra nordiska grannländer.

3. Från bidrag till jobb

Alla som kommer till Sverige ska steg för steg ska kvalificera sig till bidrag och välfärdsförmåner genom jobb. Utgångspunkten är att ersättningen de första fem åren ska vara lägre än för de som bott här länge. Moderaterna vill även ha ett bidragstak för personer som lever på försörjningsstöd.

4. Anpassning till samhället

Språkkrav både för permanent uppehållstillstånd. För medborgarskap också godkänt prov i samhällsorientering. De särskilda statsbidragen till etniskt definierade föreningar ska avskaffas. Fler hedersbrott ska leda till utvisning.

5. Bryt boendesegregationen

För att minska boendesegregationen föreslår vi att eget boende, EBO, för asylsökande avskaffas.

6. Svenska språket

För att alla barn ska lära sig tillräckligt bra svenska innan första klass behövs språkförskola för i utsatta områden. I skolan behövs det mer undervisningstid och elever som hamnar på efterkälken ska erbjudas läxhjälp och lovskola.

7. Ökad trygghet

Otryggheten i våra utsatta områden försvårar integrationen.  För att bryta utvecklingen behövs förbud mot deltagande i en kriminell organisation, att straffen för gängkriminella fördubblas och dagens mängdrabatt slopas.

Idag splittrar den misslyckade integrationen vårt samhälle på ett farligt vis. Det berör hela vårt land och alla som bor här. Men vi är övertygade om att det går att vända utvecklingen och samla en majoritet av svenska folket – alldeles oberoende av ursprung – för en ny och bättre politik.

Ulf Kristersson (M), partiledare
Sten Bergheden (M) riksdagsledamot Skaraborg

 

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Roger
Gäst
Roger
21 april, 2021 03:54

Det var ju fantastiskt att ni äntligen har kommit på- och vågar erkänna det här, och nu på allvar försöker göra någonting åt det. (om det nu blir så i slutändan) Inte minst för alla de fina och skötsamma människor som kommit till vårt land och varje dag bidrar till det. De människor som tillsammans med oss ursprungliga svenskar, varje dag får se och höra vad korkade, lata och fega politiker har ställt till med de senaste 20-30 åren. Kanske tur att det till slut kom ett politiskt parti, som vågade visa vägen för en nödvändig förändring av svensk migrationspolitik.

RGR
Gäst
RGR
22 april, 2021 09:31

Fega opportunister. Det som sliter sönder samhället är de växande ekonomiska klyftorna.