Gå direkt till Nyheten (Lundsbrunn får discgolf – bana för stortävlingar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 maj 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lundsbrunn får discgolf – bana för stortävlingar

Publicerad fredag, 16 april 2021, 16:18 av Björn Smitterberg

Genom en omvänd sponsoridé kommer Lundsbrunn att under sommaren ha en färdig discgolfbana, en bana som optimeras för att kunna användas av alla och även till nationella tävlingar.

Discgolf-banor är en bristvara i västra Skaraborg. Idéer och förslag har funnits i olika kommuner, men inte kunnat genomföras.

Men så dök en sponsor upp och ville stå för investeringen. Då nappade Götene kommun och företagare i Lundsbrunn. Och när idén blev omskriven i bl a Lidköpingsnytt i vintras så kom även personer som vill spela.

– Nu har vi kommit så långt att vi ska bilda en förening för sporten, och kunna skriva avtal med kommunen om att använda marken, säger en av föreningsgrundarna, Jonathan Karlsson, Lundsbrunn.

Många är det som spelar discgolf. Det kan ske bara för roligt, men även i en rad olika tävlingsformer. Gärna spelas på orter med många unga – högskolestäder till exempel.

En rolig sak i sammanhanget är att disken – eller av många kallad frisbeen – kan vara tillverkad Götene. Det är en dominant på marknaden.

En sponsor för idén dök upp i vintras, och det var sponsorn själv som tog kontakt med Götene kommun och tillsammans utformades ett förslag att skapa en bana utmed ett av Lundsbrunns motionsspår. Som av en händelse ligger spåret alldeles intill Lundsbrunns Resort & Spa och grannen Bed & Breakfast.

Dessa företag gillar idén.

Rickard Bender – VD på Lundsbrunns Resort & Spa.

– Det är bra att ha ett brett utbud för våra gäster – golf, padel, vandringar och mycket annat som kompletteras med discgolf, säger Johan Thorn – som själv driver en rad olika verksamheter i besöksnäringen i Lundsbrunn, bl a erbjuder han övernattningslägenheter och café. 

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x