Gå direkt till Nyheten (Debatt: Varför motstånd till motorevenemang?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 juli 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Varför motstånd till motorevenemang?

Publicerad torsdag, 08 april 2021, 16:57 av Insändare

Ove Nordström har en kort bilidinsändare som  berör ämnet cruising.

Jag förstår inte detta ständiga klagande så fort det är något motorevanemang i Lidköping?

Tack för ordet!
Ove Nordström, partimedlem.

10 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Andrea Thomasson
Gäst
Andrea Thomasson
8 april, 2021 05:41

Jag undrar varför det kan vara så svårt att förstå. Det har medfört att en hel del olämpliga spontanträffar i Lidköping som inneburit, nedskräpning, våld och misshandel. Dessutom medför dessa motorevenemang mycket större utsläpp av icke miljövänliga avgaser än vad annars är normalt. Bor man i innerstaden är det svårt att värja sig från allt detta. Lidköping vill ju profilera sig som en miljövänlig och hållbar stad och då rimmar det illa med att arrangera motorträffar.

Yim - Yung
Gäst
Yim - Yung
8 april, 2021 06:43

Dom ser lika ut, Ä de tvillingar?

äkta hälft?

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
8 april, 2021 08:15

Ja du Andrea. Utsläpp är ”ok” men inte på ”min gård”, tydligen. Wellington-Sydney-Dubai-London-Stockholm.

Kalle
Gäst
Kalle
8 april, 2021 08:41

Om det nu är så besvärligt med att bo i innerstaden, så är det väl bara att flytta. Varför skall den stora massan rätta sig efter några få gnällisar. Att det är ett omtyckt evenemang ned cruising syns väl när det kryllar av folk som är ute och tittar. Vad sedan avgaser anbelangar kan man ju undra hur större delen av gnällisarna i innerstaden tar sig in dit. Jag tror ju inte ett skit på att dom är såå miljötänkande att dom går och cyklar dit och parkerar sina bilar utanför staden bara för att inte släppa ut lite avgaser. Det vore ju också roligt att få höra vad gnällisarna tycker är godtagbara evenemang som inte stör miljön, jag misstänker ju att dom brukar ta sina avgasspottande fordon och åka iväg på sådana.

Mats
Gäst
8 april, 2021 09:18

Det förstår inte jag heller, det är kul när det händer nåt i stan och mycket pant går ju då att hitta. Får verkligen hoppas att Power Big Meet får återkomma när pandemin är över !!

Nisse
Gäst
Nisse
8 april, 2021 09:56

Någon mer som märkt att cruisingen ställer till mer omak nu efter man började reglera den – ex.vis tidigare via bilförbud runt torget vid vissa tider, eller som nu genom att skylla på pandemin som orsak för att slå till mot den? Är det effekterna av civilt motstånd vi ser?

Bruno
Gäst
Bruno
8 april, 2021 10:40

Det finns raggare och så finns det deras motorburna svans. Svansen står för huvuddelen av fylla och stök. Sen finns det de verkliga motorentusiasterna som pysslar med sina klenoder. Det går inte att dra alla över en kam.

Magnus
Gäst
Magnus
12 april, 2021 07:03

Med dagens regler så är det 8 pers som gäller och detta gör att alla evenemang såsom spontana är inställda tills regeringen säger annat.
Sen så är det noll respekt på dessa bilträffar idag för andra/ omgivning som gör att vi inte vill ha hit skiten, de har grävt sin egen grop och den är djup nu.
De borde titta på motortorsdag, spikens träffar, Mariestads folkets park och Borås torg tex. Där funkar det perfekt utan problem och är önskat av de boende.

RGR
Gäst
RGR
13 april, 2021 11:16

Jag moraliserar personligen inte över att de super, härjar, för oväsen och kör rostiga bilar. Det är sånt man, inom rimliga gränser, får stå ut med när man bor i en stad. Det som bekymrar mig är att de är helt oförstående inför att pandemin kräver att man för tillfället borde avstå från den här typen av sammankomster. Vi andra har fått göra smärtsamma uppoffringar för att hålla smittan nere (ja visst har vi alla syndat, men de flesta sköter sig oftast ändå förvånansvärt bra), men raggarna är tydligen för fina för att visa samma hänsyn. För tydligen måste ”raggen gå”.

HGW
Gäst
HGW
13 april, 2021 01:08

Klart cruisingarna blivit sämre med avstängt torg och diverse gator.
Släpp trafiken fri istället och dirigera bara där det kan stoppa upp.
Trodde det skulle bli lite fart när PBM kom till Lisch,som i Västerås,men det blev det inte första året,för att sen inte orkat lyfta dom andra åren och bli det kalas som det kan bli och är i Västerås med bilar,folk och fest nästan hela natten.
Det har mer fått en tendens av ”en picknick i det gröna” med uppstyrd slinga och avstängt torg och diverse gator.
Där kunde ju Lisch varit lite annorlunda och låtit bilarna åka där dom ville,cruisa utan bestämt mål lr utstakad väg,som det är nu med PBM och övriga sk cruisingar så är den rätta benämningen mer ”Uppvisning på väg” då vägen ät förbestämd.
Så personligen så lutar det nog åt att åka upp till Västerås i år och va med om lite fart och fest 24/7