Gå direkt till Nyheten (Debatt: Varför motstånd till motorevenemang?)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 12 april 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Varför motstånd till motorevenemang?

Publicerad torsdag, 08 april 2021, 16:57 av Insändare

Ove Nordström har en kort bilidinsändare som  berör ämnet cruising.

Jag förstår inte detta ständiga klagande så fort det är något motorevanemang i Lidköping?

Tack för ordet!
Ove Nordström, partimedlem.

8 kommentarer på “Debatt: Varför motstånd till motorevenemang?”

 1. Andrea Thomasson skriver:

  Jag undrar varför det kan vara så svårt att förstå. Det har medfört att en hel del olämpliga spontanträffar i Lidköping som inneburit, nedskräpning, våld och misshandel. Dessutom medför dessa motorevenemang mycket större utsläpp av icke miljövänliga avgaser än vad annars är normalt. Bor man i innerstaden är det svårt att värja sig från allt detta. Lidköping vill ju profilera sig som en miljövänlig och hållbar stad och då rimmar det illa med att arrangera motorträffar.

 2. Yim - Yung skriver:

  Dom ser lika ut, Ä de tvillingar?

  äkta hälft?

 3. Ove Nordström skriver:

  Ja du Andrea. Utsläpp är ”ok” men inte på ”min gård”, tydligen. Wellington-Sydney-Dubai-London-Stockholm.

 4. Kalle skriver:

  Om det nu är så besvärligt med att bo i innerstaden, så är det väl bara att flytta. Varför skall den stora massan rätta sig efter några få gnällisar. Att det är ett omtyckt evenemang ned cruising syns väl när det kryllar av folk som är ute och tittar. Vad sedan avgaser anbelangar kan man ju undra hur större delen av gnällisarna i innerstaden tar sig in dit. Jag tror ju inte ett skit på att dom är såå miljötänkande att dom går och cyklar dit och parkerar sina bilar utanför staden bara för att inte släppa ut lite avgaser. Det vore ju också roligt att få höra vad gnällisarna tycker är godtagbara evenemang som inte stör miljön, jag misstänker ju att dom brukar ta sina avgasspottande fordon och åka iväg på sådana.

 5. Mats skriver:

  Det förstår inte jag heller, det är kul när det händer nåt i stan och mycket pant går ju då att hitta. Får verkligen hoppas att Power Big Meet får återkomma när pandemin är över !!

 6. Nisse skriver:

  Någon mer som märkt att cruisingen ställer till mer omak nu efter man började reglera den – ex.vis tidigare via bilförbud runt torget vid vissa tider, eller som nu genom att skylla på pandemin som orsak för att slå till mot den? Är det effekterna av civilt motstånd vi ser?

 7. Bruno skriver:

  Det finns raggare och så finns det deras motorburna svans. Svansen står för huvuddelen av fylla och stök. Sen finns det de verkliga motorentusiasterna som pysslar med sina klenoder. Det går inte att dra alla över en kam.

 8. Magnus skriver:

  Med dagens regler så är det 8 pers som gäller och detta gör att alla evenemang såsom spontana är inställda tills regeringen säger annat.
  Sen så är det noll respekt på dessa bilträffar idag för andra/ omgivning som gör att vi inte vill ha hit skiten, de har grävt sin egen grop och den är djup nu.
  De borde titta på motortorsdag, spikens träffar, Mariestads folkets park och Borås torg tex. Där funkar det perfekt utan problem och är önskat av de boende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *