Gå direkt till Nyheten (Veckovis sophämtning – men den blir dyr)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Veckovis sophämtning – men den blir dyr

Publicerad onsdag, 07 april 2021, 16:10 av Björn Smitterberg

Kommunstyrelsen beslutade i dag att införa möjlighet till hämtning av sopor varje vecka. Det kommer att krävas en särskild taxa för denna hämtning och den ska kommunfullmäktige besluta om.

Det blir inte gratis med den extraservicen – oppositionen reagerar på kostnaden och säger att den är nästan dubbelt så hög som i andra kommuner. Nu blir det kommunfullmäktige som får avgöra. Hämtningen ska i princip ske av kärl med matavfall och restavfall under sommaren. Extratjänsten föreslås kosta 2,272 kronor.

6 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Gäst
Anna
7 april, 2021 04:37

Det är väl inte mer än än rätt att det ska kosta. Vi har alltid haft tömning av sopor varannan vecka och det har fungerat utmärkt hos oss. Vilket gnäll!

Britta H
Gäst
Britta H
7 april, 2021 04:48

En för mig märklig lösning på mask och larvproblemet enligt undertecknad. När man i kommunen infört ett system som genererar i att larver och maskar frodas i tunnan under årets varma månader anser jag inte att sopproblemet är löst. Att ta ut nästan dubbla avgiften p.g.a att man erbjuder hämtning 1 gång per vecka under sommarmånaderna. För mig kvarstår problemet eftersom det finns hushåll som då inte har möjlighet att lösa problemet. Ekonomin tillåter helt enkelt inte att bli av med maskar och larver.

Jim - Ljung
Gäst
Jim - Ljung
7 april, 2021 06:14

Japp ! Så ä det !

Extra Lyx Kostar !

Svenne
Gäst
Svenne
7 april, 2021 11:07

Problemet är löst genom att ställa ut tunnan i tomtgräns ut mot trottoaren, cykelbanan så får man se hur de, förbipasserande reagerar på stank, maskar och larver. Dåligt skött av renhållningen med en ”straffavgift” för att bli av med problemet. Det var inga problem innan det nya förbättrade systemet infördes. Tycker att de som införde ”förbättringen” ska stå för notan.

Lennart
Gäst
Lennart
8 april, 2021 10:00

Detta är inget annat än, en dold höjning av avfalls taxan

Bosse
Gäst
8 april, 2021 02:45

Några funderingar:
1) Är detta inte ett arbetsmiljöfråga för personalen som tömmer sopkärlen, stanken, maskar och larver. Ganska äckligt.
2) Reagerar också på att jag inte alltid får tillbaka mitt sopkärl. Om jag är noga med att hålla min tunna ren och fräsch så vill jag ha tillbaka den – och inte grannens äckliga.