Gå direkt till Nyheten (– Politikerna glöms bort!
Politiker negativa till hur medborgarförslag föreslås skötas)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

– Politikerna glöms bort!
Politiker negativa till hur medborgarförslag föreslås skötas

Publicerad tisdag, 06 april 2021, 13:46 av Björn Smitterberg

Genom hela kommunens förvaltnings- och politiska organisation går ett förslag om hur man ska ersätta den nuvarande formen av Medborgarförslag med ett nytt. Det nya var uppe i barn- och skolnämnden i dag och utsattes för skarp kritik: Politikerna glöms bort!

Det var  en enig nämnd som i dag påtalade att medborgarförslagen föreslås hanteras helt av tjänstemän. Politikerna i nämnden förstår inte varför – arbetet med utredning ska göras ändå.

– Varför får inte vi politiker vara med och bestämma, enligt förslaget ska vi i framtiden få en avrapportering kvartalsvis. Jag vill se medborgarförslagen, sa Mario Melani, ordförande i nämnden och stöd av alla politikerna. Det kommer därför att påtalas i ett yttrande till kommunstyrelsen.

Det är lite oklart om den här frågan om medborgarförslag har hanterats i partigrupperna – svaret från politikerna i denna nämnd var lite otydligt, ingen kunde minnas.

guest
4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
Gäst
Maria
7 april, 2021 09:25

Som medborgare har jag tagit för givet att politikerna får se medborgarförslagen. Det tror man ju när man lämnar in ett medborgarförslag. Inte att de ska va utlämnade till enbart tjänstemäns godtycke.

Jim - Ljung
Gäst
Jim - Ljung
7 april, 2021 02:58

Problemet med våran typ av demokrati är att vi röstar fram ett parti, för att sedan låta dom just vilka godtyckliga beslut dom vill!
skulle vara fler förfrågningar från kommun etc, där resultaten av kommuninnevånarnas svar skulle vara övervägande i beslutsfattandet.
o inte som nu, bara en förfrågan, o sen gör dom som dom vill själva ändå.

men rom byggdes ju inte på en dag, sägs det ju!

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
7 april, 2021 04:01

Lär av Finland!

Ronson
Gäst
7 april, 2021 08:00

Jim-Ljung, ser att du författat din kommentar vid tretiden på natten. Kan detta möjligen vara orsaken till ditt obegripliga svammel, hur som helst så vore det intressant med ett förtydligande av exvis ”skulle vara fler förfrågningar från kommun etc, där resultaten av kommuninnevånarnas svar skulle vara övervägande i beslutsfattandet”!

4
0
Lämna gärna en kommentar!x