Gå direkt till Nyheten (Moderaterna bjuder på fika för att prata black box)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Moderaterna bjuder på fika för att prata black box

Publicerad tisdag, 06 april 2021, 15:21 av Björn Smitterberg

Moderaterna Mathias Andersson (bilden) och Rasmus Möller tar nu in initiativ för att skapa en scenlokal i Lidköping. Det sker utan pretentioner – ”vi bjuder på kaffe och hoppas de andra kommer”.

De båda moderaterna tycker det är hög tid att det blir fart på förberedelserna för att skapa en scenlokal. Tidigare i år har en utredning gjorts som klarlägger att en black box skulle tillföra något nytt i Lidköping.

En black box är egentligen ett rum som kan användas till olika saker, inredas efter behov för varje tillfälle.

– Vi har inga synpunkter på hur den ska se ut eller hur stor den ska bli, säger Mathias Andersson. Men vi tycker att det efter alla år av diskussion behöver hända något.

– Nu har vi en utredning. Vi vill sampla partiernas företrädare, Sparbanksstiftelsen, föreningar och kulturarrangörer till ett samtal om att skapa en black box. Det enda vi ser framför oss är att den skulle ligga i anslutning till sparbanken Lidköping Arena.

– Som moderater vill vi ju också att den nya lokalen skapas med hållbar ekonomi – såväl vad gäller investering som drift.

– Vi vill sätta fart på samtalet, vi vill komma framåt. Idrotten får mycket, kulturen får ofta vänta. Nu är det dags att kulturen får gå före, säger Rasmus Möller.

_________________________
Läs tidigare artikel i Lidköpingsnytt:
Rapport om ny scen i LidköpingSkriven torsdag, mars 11th, 2021

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x