Gå direkt till Nyheten (Dalängsskolans framtid oviss: Kommer Lidköping att behöva den?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 juli 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Dalängsskolans framtid oviss: Kommer Lidköping att behöva den?

Publicerad tisdag, 06 april 2021, 18:00 av Björn Smitterberg

Medan Barn- och skolnämnden tidigare i dag bestämt sade att Dalängskolan behövs – och behöver moderniseras och byggas ut – för att klara befolkningsmålet så har Servicenämnden i eftermiddag ifrågasatt om skolan kommer att behövas. Servicenämnden ifrågasätter inte behovet av moderna lokaler, utan att Dalängskolan är i så dåligt skick att det kommer att bli dyrt med en om- och tillbyggnad.

Servicenämndens Karl Wiktorsson (S) säger att Servicenämnden bygger om det beslutas att det ska ske, men beslutet om en ut- och ombyggnad togs redan för över tre år sedan.

Av förvaltningschefen Lars Svenssons kommentar i ärendet kan utläsas att det riskerar att bli höga kostnader – men något förslag att riva vill han inte kännas vid.

– Vi vill ha ett aktuellt beslut utifrån dagens förhållanden.

Dalängskolan byggdes för 50 år sedan och en del har reparerats efter en brand. Det har uppstått otrevliga dofter  i en del lokaler av ett kemiskt medel som användes vid bygget.

Samtidigt skolan en av de tre högstadieskolorna som kommunfullmäktige beslutat bygg ut – men kanske harförutsättningarna ändrats.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Håkan Eriksson
Gäst
Håkan Eriksson
6 april, 2021 06:16

Riv den och bygg en modern lärmiljö för våra barn( jmfr Viktoriaskolan i Skara). Genom att ha föråldrade skolar bäddar man bara för vinstdrivande privatskolor liknande den som är på väg att etablera sig i Lidköping.

Bosse
Gäst
6 april, 2021 08:28

Håller med, snabbt beslut: riv och bygg nytt. Det är ju västerut med Råda och Sjölunda ’Lidköping ska växa. Då behöver vi en bra högstadieskola.