Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: När skaraborgare ställs mot skaraborgare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: När skaraborgare ställs mot skaraborgare

Publicerad fredag, 26 mars 2021, 15:20 av Björn Smitterberg

Kampen för att få behålla allt vid sjukhuset i Lidköping hårdnar. Lidköping måste kunna ta emot patienter med akuta skador eller sjukdomar.
Det är vi överens om i Lidköping.
Men  i övriga Skaraborg är det inte lika självklart.Eller tvärtom; Varför ska man satsa resurser i Lidköping som behövs i Skövde?

Redaktören har tidigare klargjort sin syn på saken; Lidköping behöver ha ett akutsjukhus. Utöver det måste det vara sjukvårdens möjligheter som avgör lokaliseringen, inte lokal politik.

På två stolar sitter den tidningskoncern med tidningar och opinionsbildning på olika platser i Skaraborg. I Lidköping jobbar en tidning hårt med att försvara det som Lidköpings sjukhus erbjuder.
I Mariestad och Hjo är detta inte lika självklart utan där sägs  i tidningar tillhörande samma koncern som den i Lidköping att de krav som ställs i Lidköping är ett hot mot utvecklingen av modern sjukvård i Skaraborg.
Så kan det gå när man vill gå alla till mötes.

Möjligheten att lokala politiker i Lidköping ska få stöd av partivänner på andra håll i Skaraborg är inte så stor som vi här tror. På flera håll i Skaraborg vill man hellre se satsningar på sjukhuset i Skövde än att det läggs resurser på bred verksamhet i Lidköping. Sjukvården måste hantera patienter på bästa sätt. Dess uppgift är inte att i första hand värna sjukhus-verksamheter på vissa platser. All sjukvård blir bättre, går mot ökad teknik, och kostar allt mer. Centraliseringen är en väg att möta detta.

Det här är en fråga som måste skötas smart.

Dagarnas efter påsk ska Lidköping ha en hållbar modevecka.
Lidköpings hållbara modevecka är en temavecka som syftar till att sprida kunskap om hur mode och modekonsumtion påverkar miljön samtidigt som den ska inspirera Lidköpingsborna till mer hållbara och medvetna modeval. Det ska vara en vecka som inspirerar den som brinner för mode, den som brinner för miljöfrågorna men även den som bara är lite nyfiken. Veckan presenteras av Lidköpings kommun, föreningslivet och företagare i Lidköping.
Redaktören undrar: Mode och hållbarhet – står det inte i motsats till varandra? Det ska bli spännande att se hur det går.

Covidanpassad butik. En av flera.

Dags att rensa rabatterna?
Tänk på hur du är klädd!
Finska Fiskars är ju väl representerat i Lidköping – inte minst när det gäller trädgårdsredskap. dessa har nu kompletterats med  en serie kläder avsedd för att bäras under arbetet i trädgården. Redaktören upptäckte innovationen av trädgårdskläder vid ett besök på hemsidan fiskars.com. Här finns kläder som på ett innovativt sätt gör att man kan bära nästan allt utom motorsågen i fickor.
Så redaktören får slänga blåbyxorna och skaffa den här kollektionen och se ut som en elitsoldat i ogräslandet.

Minnesbilden; SM-guld i bandy för tio år sedan

Det var Månesköldskolans klass 5 b som vann SM-guld i bandy för precis tio år sedan.
I en förmatch inför riktiga SM-finalen” avgjordes Miniallsvenskan. Lidköpingsskolan vann över kollegorna från Edsbyn med 22-10.

/Trevlig helg

__________________________
Läs tidigare Hört på stan-kåserier – Klicka