Gå direkt till Nyheten (10.000 vaccindoser får vänta på utvärdering)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 juni 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

10.000 vaccindoser får vänta på utvärdering

Publicerad tisdag, 16 mars 2021, 14:16 av Redaktionen

Folkhälsomyndighetens beslut att pausa vaccineringen med Astra Zenecas vaccin påverkar initialt denna och nästa veckas vaccinationer i Västra Götaland. Av de cirka 30 000 doser som Västra Götalandsregionen (VGR) skickat ut till vaccinatörerna i vecka 11 är knappt en tredjedel Astras vaccin.
Alla vaccinatörer i Västra Götaland har pausat alla vaccinationer med Astra Zenecas vaccin.

– Vi fortsätter vaccination av de äldsta i fas två under veckan med Pfizers och Modernas vaccin. Cirka en tredjedel av de doser vi skickat till vårdcentralerna denna vecka är Astras vaccin, säger Kristine Rygge vaccinationssamordnare i Västra Götalandsregionen.

VGR följer Folkhälsomyndighetens och Läkemedelsverkets rekommendationer och inväntar nya besked.