Gå direkt till Nyheten (Insändare: Fler frågor om BUP)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 juli 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Insändare: Fler frågor om BUP

Publicerad måndag, 01 mars 2021, 11:47 av Insändare

Vad betyder egentligen en röst på Centern?
Den frågan ställs till Frida Nilsson (C)

Fråga till Frida Nilsson, Centerpartiet.

Frida Nilsson och hennes parti har lagt ner BUP i Lidköping som har gjort att BUP i Skaraborg nu har de längsta köerna till barn och ungdomspsykiatrin i hela Sverige.

Dessa köer har skapat stora problem för ungdomar som står i långa köer att få hjälp.

Centerpartiet vill att funktionshindrade i Lidköping som får hjälp ska få betala för detta.

Till Frida Nilsson, vad betyder egentligen en röst på Centerpartiet för personer med funktionshinder och för oss som arbetar med funktionshindrade.

Lena Jansson, anställd som resurs.

10 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Per
Gäst
Per
1 mars, 2021 12:21

Lena, dina få meningar säger mycket om Centerpartiets politik för personer med funktionshinder. De svaga verkar inte ha någon plats. För ordningens skull så förhindrade Socialdemokraterna att avgiften för funktionshindrade gick igenom med hjälp av Moderaterna.

En som var med......
Gäst
2 mars, 2021 06:26

S var splittrade i frågan om införande av avgift för boendestöd och M var från början för införandet av avgiften. Att förslaget föll berodde på att majoriteten inte var eniga och att delar ur oppositionen(L,SD och V) argumenterade hårt i en känslig fråga för S.

Per
Gäst
Per
2 mars, 2021 08:20

En som var med: Exakt, S förhindrade avgiften med hjälp av M. Du nämner inte Centerpartiet, jag gissar då att dessa va fast beslutade att låta funktionshindrade betala? Det hade varit intressant att veta – det säger en hel del om deras politik.

En som var med......
Gäst
2 mars, 2021 10:10

M hade en väldigt låg profil i hela ärendegången eftersom M har en uppgörelse med S i bildandet av sektor Social välfärd. C är också en del av denna uppgörelse därav den tysthet från C. Politiska uppgörelser över blockgränser är ofta smutsiga och blir sällan bra. Att boendestödärendet föll beror på att S var splittrade. Fler splittringar i känsliga ärenden lär ses framöver. C & KD är dörrmattor åt S och de kommer att få ta konsekvenserna av det. Valet 2022 kommer att bli intressant ur många synvinklar.

Per
Gäst
Per
2 mars, 2021 01:42

En som var med. Tack för klargörande. Jag stämmer in i det du skriver kring C och KD. C har en kommunalrådsplats genom Frida Nilsson som ständigt blir sittande på läktaren (sett utifrån i alla fall) Jag tror C kommer få stora problem att kunna förklara några som helst framgångar när valrörelsen drar igång. Om detta är en strategi från Jonas Sundström att ta tillbaka S åt vänster så spelar han sina kort smart. För visst är det en högervridning vi ser hos S?

En som var med......
Gäst
2 mars, 2021 06:26

Om det är en högervridning eller ej får Sundström svara på. Det som sker i S kan säkert upplevas som en snedvridning av den traditionella socialdemokratiska politiken a la Hedvallsmodellen. Splittringen är ideologisk och vridningen som upplevs driver åt mer liberalt tänk genom sammarbetet med C.Vilket skrämmer den gamla S-stammen som tror på socialliberalismen, frihet genom staten.
C utger sig för att vara småföretagarnas och landsbygdens bäste vän vilket de knappast visar i Lidköping, snarare tvärtom. C har byt sina bästa vänner mot makt i en konstellation med S. Det hoppas de blir påminda om i hela valrörelsen 2022. För har C drivit igenom något som S varit emot? Inget rent C förslag av viktig C-karaktär kan hittas i besluten. Flera av de S förslag som C nu går med på hade de kritiserat hårt i opposition. Så vad blir summan? Ja,ingen är väl riktigt nöjd.

Per
Gäst
Per
2 mars, 2021 08:40

En som var med: Jag kan inte se något som Centerpartiet kan stoltsera med. Vad kommer beskedet vara till sina väljare när C skall redovisa sina politiska segrar under sin tid vid makten? Att få bada i Lidan? C innehar en kommunalråds stol men Sundström tycks manövrera bort allt inflytande från C. Det får mig att fundera om Sundström gör detta medvetet för att gå ut som segrare under 2022.

RGR
Gäst
RGR
3 mars, 2021 08:34

Jag tror inte att något parti ska få särskilt mycket cred för att boendestöds-avgifterna stoppades. Jag misstänker att de i tysthet hade baxat igenom dumheterna om det inte vore för brukarorganisationernas viktiga arbete för att väcka opinion i frågan, och att den berättigade upprördheten bland lidköpingsborna blev omöjlig att ignorera.

Per
Gäst
Per
4 mars, 2021 12:06

RGR: Du har helt rätt, det är tur det finns en stark motvikt till en politik som inte längre tycks bry sig om utsatta människor. ”När människor med makt, slutar att lyssna på folk. Då är det dags att byta ut dom”

Lena Svensson
Gäst
Lena Svensson
4 mars, 2021 08:30

Jag röstade på centerpartiet för landsbygden och mindre barngrupper i skolan.Men inget av detta har hänt. Istället har Centern en politik där de svaga i samhället ska bli lidande.