Gå direkt till Nyheten (Debatt: Hur ser den långsiktiga planen för sjukvården ut?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 oktober 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Hur ser den långsiktiga planen för sjukvården ut?

Publicerad tisdag, 23 februari 2021, 18:43 av Insändare

Det är debattören Ove Nordström som tar upp en fråga från ett meningutbyte med Frida Nilsson (C) om hur det gick med den långsiktiga planen för sjukhusen.

En fråga till regionpolitiker Frida Nilsson (c).

Jag frågade Frida Nilsson i juli 2019 om regionbudgeten, med anledning av den turbulens som också då rördes upp kring Lidköpings sjukhus. Nu är det tydligen dags igen.

Frida Nilsson svarade mig då bl.a: ”Man behöver arbeta fram en långsiktig plan över hur sjukhusen i Skaraborg och Västra Götaland ska se ut och hur man på bästa sätt kan öka kvalitén på vården.”

Jag kanske är naiv, men jag trodde nog att sjukvården alltid beslutades efter långsiktiga planer och att man ständigt eftersträvar en hög kvalité.

Men juli 2019 är ju 1 ½ år sedan, så min enkla fråga till Frida Nilsson är helt enkelt hur denna långsiktiga plan nu ser ut?

Tack för ordet!

Ove Nordström, fd ledamot SkaS utförarstyrelse.

 

 

 

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Per
Gäst
Per
23 februari, 2021 07:41

Sundström ska ta med Nilsson och Möller till möte med sjukhusledningen. Symbolpolitik? Om jag inte minns fel va deras respektive partier inblandade att lägga ner barnpsykiatrin på sjukhuset? Hur bra kvalité fick man i det beslutet? Längst köer till barnpsykiatri i landet blev resultatet.

Lasse Silow
Gäst
Lasse Silow
23 februari, 2021 08:26

Ett sätt att effektivisera vården och frigöra resurser skulle vara att avveckla New Public Management.

Wachingeye
Gäst
Wachingeye
24 februari, 2021 02:05

Hade nån enda ansvarig politiker det allra minsta kurage, så vore det på sin plats att förklara hur man tänkt kring besluten man tog rörande barn-och ungdomspsykiatrin.
Antingen saknar man totalt insikt och kunskap eller också är man just så cyniska och kalla som det ger intryck av.
Denna sektor är idag en veritabel katastrof och i förlängningen kommer det att leda till att politikerna har liv på sina samveten.
Så illa är det bokstavligt talat tyvärr.

Per J
Gäst
Per J
24 februari, 2021 08:13

Ove har en intressant insändare som jag hoppas blir besvarad. Vid en närmare titt på Centerpartiets politik så har ju Frida Nilsson inte bara lagt ner barnpsykiatrin i Lidköping. Samma person vill kräva avgifter för funktionshindrade i kommunen! Som Centerpartist kan man undra om Frida och hennes parti känner till sunt bondförnuft!