Gå direkt till Nyheten (Var femte kvinna måste stanna – har inget boende)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 mars 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Var femte kvinna måste stanna – har inget boende

Publicerad måndag, 22 februari 2021, 11:45 av - Inskickat material

Var femte kvinna har inte kunnat lämna en relation på grund av boendesituationen

Påverkar den svenska bostadsmarknaden människors möjlighet att ta sig ur en relation? En ny Novus-undersökning på uppdrag av Nordax Bank visar att så är fallet – var sjätte svensk (15 procent) har stannat kvar i en relation till följd av svårigheterna att få en ny bostad. För att belysa de problematiska förutsättningarna på bostadsmarknaden lanserar Nordax nu den nya rapporten “Svenskarnas boende och relationer”.

Att situationen på bostadsmarknaden är svår är det få som säger emot. Även om man för stunden har ett tryggt boende med sin partner kan det bli tydligt vid en separation att förutsättningarna att hitta ett nytt boende inte ser lika ut för bägge parter. Bland annat visar undersökningen att var fjärde kvinna haft svårt att ordna ett boende efter en separation och var femte kvinna har känt att de inte kunnat lämna en relation på grund av boendet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *