Gå direkt till Nyheten (Oväntad vändning om boendestöd)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 06 mars 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Oväntad vändning om boendestöd

Publicerad måndag, 22 februari 2021, 22:38 av Björn Smitterberg

Förslaget att låta personer som har boendestöd ska betala som för hemtjänst fick stark kritik från flera håll i kommunfullmäktige och det blev en hel vändning. Politiker ingående i majoriteten sade ifrån att de inte skulle stötta förslaget att införa avgiften – och efter en paus kom Tommy Larsson, Kd, som ordförande i socialnämnden med förlösningen:
– Jag yrkar avslag och vill att vi i socialnämnden får ta hand om frågans fortsättning.
Det hela slutade med avslag för förslaget.

Inlägg av Claes-Göran Borg, V, och Mario Melani, S, fick fullmäktige att avslå förslaget om att införa avgift för boendestöd.

7 kommentarer på “Oväntad vändning om boendestöd”

 1. Ove Nordström skriver:

  Värdegrunder och boendestöd. Hörde i debatten att den som hade för låg inkomst inte skulle behöva betala utan alla skulle ha en miniminivå kvar för en skälig levnadsstandard.
  Apropå värdegrunder då så ställde jag mig frågan hur stor/liten denna summa är för att kommunen ska betrakta det som skälig levnadsstandard? Men det kanske den från nämnden som gjorde inlägget kan svara på?

 2. Pelle Pilsner skriver:

  Ett stort tack till SD som hotade att göra detta till en valfråga, även en stor eloge till Mario Melani som vågade gå utanför partilinjen. Troligtvis den enda sanna socialdemokraten kvar i detta kommunhus!

 3. Britt-marie Gustafsson skriver:

  Tack för att det finns några med ryggrad kvar.

 4. Lunnarn skriver:

  Kan man kalla Mario Melano för den sista socialdemokraten i Lidköping?

 5. Per skriver:

  En stor eloge till Mario Melani! Socialdemokratin lever!!

 6. RGR skriver:

  Kul att det finns någon sosse med principer kvar. Frågan är om det räcker med en enstaka ”bråkstake” som vågar gå mot strömmen för att rädda det där partiet…

 7. Per J skriver:

  Det kommer bli svårt för Socialdemokraterna. De attackeras inte bara från höger och vänster. På senaste fullmäktige attackeras även partiet med intern kritik inför öppen ridå! Det måste in nytt ledarskap som kan ena partiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *