Gå direkt till Nyheten (Lidköpings kommun byter hemsida)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 mars 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Lidköpings kommun byter hemsida

Publicerad måndag, 22 februari 2021, 08:27 av - Inskickat material

Från och med i morgon kommer Lidköpings kommuns hemsida att byta utseende och även delas. Flerea verksamheter kommer liksom Räddningstjänsten Västra Skaraborg och De la Gardiegymnasiet att ha egna webb-platser.

I ett pressmeddelande skriver Anders Fyhr som är ansvarig för verksamheten med hemsidan som chef för kommunikation:

– Det känns oerhört roligt att få publicera en servicewebb som utgår från besökarens perspektiv. Ambitionen är att det ska vara enkelt att hitta och använda våra självbetjäningstjänster. Vi har också förbättrat vår sökfunktion avsevärt då vi vet att många besökare går den vägen för att skaffa sig information, säger Anders Fyhr.

Det kommer även bli enklare att hitta öppettider, vi har en ny och förbättrad sorteringsguide och vi har skapat steg-för-steg-guider för olika processer som till exempel ”Så här gör du för att bygga ditt egna hus” eller ”Så här ansöker du om färdtjänst”.

– Dessa steg för steg-guider, som kallas kundresor, är vi extra stolta över och ambitionen är att utveckla fler sådana över tid.

Arbetet med den nya webben har utgått från Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, förslag och önskemål som kommit in via webbenkäter, statistik över besökta sidor och en omfattande omvärldsbevakning.

Förutom nya lidkoping.se har vi i linje med många andra kommuner valt att bygga så kallade delwebbar. Enkelt utryckt innebär det vi flyttar ut vissa verksamheter från lidkoping.se till egna webbplatser. Syftet är bland annat att ge verksamheter med specifika målgrupper möjlighet att profilera sig och renodla information. Hittills har De la Gardiegymnasiet och Räddningstjänsten Västra Skaraborg byggt delwebbar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *