Gå direkt till Nyheten (Götene säljer skola)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 mars 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Götene säljer skola

Publicerad torsdag, 18 februari 2021, 21:44 av Redaktionen

Götene kommun beslutade vid ett extra sammanträde i kväll att sälja det som tidigare kallades Västerbyskolan. Skolan säljs nu för att bli friskola på gymnasienivå. Köpare är Västerby Skolfastigheter AB.

– Etablering av gymnasieskola i Götene ser vi kommer ge effekter genom nya arbetstillfällen, fler kommer att nyttja den handel, restauranger mm som finns kommunen. Fler ungdomar i gymnasieåldern kommer att vistas i och upptäcka vår kommun. Innebär att fler ser möjligheten till jobb i kommunen efter avslutade gymnasiestudier och på sikt även kanske bosätter sig i kommunen. Vilket är positivt för den ekonomiska utvecklingen i kommunen, heter de bl a i beslutsunderlaget.

En kommentar på “Götene säljer skola”

  1. Peter Stormare skriver:

    Det är ju märkligt att Götenes kommunpolitiker inte förstår faran i sådana affärer efter Medeltidens värld. Den nuvarande huvudmannen och ägaren av Västerby Skolfastigheter AB har likt Bert Karlsson endast ett intresse. Att tjäna pengar till den egna fickan.
    Att denna mannen också är ägare till 10 stycken andra bolag i vitt skilda branscher där VINST är den enda egentliga gemensamma nämnaren borde göra att alla larmklockor ringer, men icke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *