Gå direkt till Nyheten (M: Vi har inte deltagit i tillsättande av HR-chef!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

M: Vi har inte deltagit i tillsättande av HR-chef!

Publicerad tisdag, 16 februari 2021, 11:52 av - Inskickat material

Under måndagen meddelade Lidköpings kommunledning att en ny HR-chef tillsatts. I ett första meddelande – som först återgavs i Lidköpingsnytt – stod att den politiska ledningen var inblandade när HR-chefen tillsattes. Detta rättades under eftermiddagen i Lidköpingsnytt.
Nu skriver representanter för Moderaterna i Lidköping att de inte deltagit och kräver även att den nya HR-chefen lämnar alla politiska uppdrag.

Gällande tillsättning av HR-chef i Lidköpings kommun

Under gårdagen gick ett pressmeddelande ut från Lidköpings kommun där det påstods att politiken ställt sig bakom tillsättandet av ny HR-chef/personalchef. Det vill vi med tydlighet påpeka är felaktigt då det är ett beslut som tagits av kommundirektören. Oppositionsrådet har inte deltagit i vare sig intervjuer eller beslut om tillsättande. Vi har därför kraftfullt markerat när det gäller både den interna kommunikationen kring pressmeddelandet och formuleringen.

Moderaterna har alltid som utgångspunkt att den kandidat som är mest lämpad för jobbet och har bäst och bredast kompetens är den som kommunen anställer. Vi utgår ifrån att så även varit fallet i denna process. Vi har dock inte tagit del av vilka övriga sökande varit eller hur processen har gått till i övrigt.

Vi förväntar att kommunens nya HR-chef innan tillträde offentligt meddelar att hon lämnar sina partiengagemang inklusive rollen i partiets lokala valledning. Detta i syfte att skapa en bra utgångspunkt för ett förtroendefullt samarbete mellan politik och kommunens tjänstemannaledning.

Vi konstaterar också att rekryteringen lägger ett stort ansvar på kommunstyrelsens ordförande att med tydlighet hålla isär tjänstemannarollen från pågående eller tidigare politiska engagemang.

Rasmus Möller, Oppositionsråd 
Christian Poucette, Gruppledare M

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Per
Gäst
Per
16 februari, 2021 12:15

Nu är ju visserligen kommunalrådet Sundström väldigt lik en moderat i sitt sätt att styra Lidköpings kommun. Men jag tycker nog att Möller skulle blivit inbjuden att uttrycka sin åsikt i denna rekrytering. Sedan kommer givetvis inte det röda engagemanget försvinna för att nya HR chefen lämnar sina politiska uppdrag. Detta vet både Sundström och Möller.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
16 februari, 2021 12:22

Gråt inga tårar………………. :-D

Svenne
Gäst
Svenne
16 februari, 2021 12:59

Varför förvänta sig något oväntat. Det är hemliga klubben. Den ena handen vet inte vad den andra gör

Väljare
Gäst
Väljare
16 februari, 2021 01:50

Bra att ni i Moderaterna reagerar och markerar. Det är något som börjar lukta illa inom kommunhusets väggar. Var fortsatt uppmärksamma ! Valrörelsen har startat

Jörgen Blomkvist sd
Gäst
16 februari, 2021 07:27

nu vet du hur det är och inte bli tillfrågad ibland hjälper det inte att viska i örat på sina motståndare i love you