Gå direkt till Nyheten (Insändare med fråga: Är isbanan på Vänern sanktionerad av kommunen?)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 06 mars 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Insändare med fråga: Är isbanan på Vänern sanktionerad av kommunen?

Publicerad lördag, 13 februari 2021, 11:56 av Redaktionen

Har kommunen anlagt eller givit tillstånd till en motorbana på Vänern?

Fråga till Jonas Sundström o Lidköpings kommun om Framnäs och motorsport.

Nu har återigen en is-racingbana möjliggjorts och förvandlat rekreationsområdet med strandpromenaden utmed Framnäs till en ”brölande” motorarena.

Är detta en av kommunen anlagd eller sanktionerad satsning i linje med kommunens olika målsättningar? Eller är det så att de motorintresserade egenmäktigt tagit sig denna rätt att med sina bilar få tillgång till området?

Oavsett vad, vill jag veta vilka överväganden du/kommunen valt för att tillåta företeelsen. Alternativt, vilka skäl som väljs för att eventuellt inte agera?

Mvh/Lasse i Berget

19 kommentarer på “Insändare med fråga: Är isbanan på Vänern sanktionerad av kommunen?”

 1. RGR skriver:

  Haha, denna debatten igen…
  Jag håller med om att det där är en idiotisk företeelse. Det vore bättre att spola is på en asfaltsplan om man tycker att det är häftigt att slira omkring på en isbana.
  Det skulle om inte annat minska risken för att det blir kostnader för skattebetalarna genom räddningsinsatser om nån brakar genom isen. Jag vet inte hur vanligt det är med sådana olyckor dock.
  Jag tror däremot inte att kommunen kommer ryta ifrån. Politikerna har satsat mycket prestige på att lansera Lidköping som en ”motor-stad”.

 2. Claes skriver:

  Hallå visst ä de kul att isen kan roa alla skridskor skidor bilar mc mm. Varför tar inte alla tillfället nu att öva lite halkkörning tror de skulle va nyttigt

 3. Åke carlsson skriver:

  Det är ju jättebra man behöver ju inte gå den vägen

 4. Claes-Göran Andersson skriver:

  Det är väl inte många veckor det handlar om, det är väl ett utmärkt tillfälle att få träna halkkörning, både för de som har körkort och de som övningskör.
  Det är även en samlingsplats, idag var det massor av nyfikna som var där nere och tittade.

 5. Johan skriver:

  Låt ungdomarna hållas på isen. Hellre det än på gatorna i stan. Alternativt kanske kommunen kan spola flygfältet så kan de köra där.

 6. Robert skriver:

  Knappast gjord av kommunen i coronatider

 7. Jan Johansson skriver:

  Så länge man inte strör en massa skräp (som i förlängningen hamnar i vattnet) omkring sig så är det väl inte några problem.

 8. Nisse skriver:

  Säger inget om huruvida isvägen på sjön är tillåten, men så här ser reglerna ut när de är det:

  Högsta tillåtna hastighet – max 30 km/h.
  Minst 50 meter mellan fordonen.
  Omkörningsförbud.
  Förbjudet att stanna och parkera.
  Följ de anvisningar som ges.
  Ta hänsyn till de människor som arbetar på isvägen och deras arbetsfordon som i vissa fall kan färdas i fel körriktning vid snöröjning.
  Släng inte skräp på isen.

 9. Thomas skriver:

  Det är ju lysande att ungdomen är och kör på isen. När jag gick förbi och tittade så såg jag 3 st som var +50 som körde så det är väl bra att mixa gammal som ung 👍👍

 10. Åke carlsson skriver:

  Folk har ta mig fasen ont av allt det har körts på isen sen
  50 -talet när det ha vart is , så fort det gäller motorfordon ska det gnällas

 11. Maria skriver:

  Jag tänker på djurlivet där som försöker va i vinterdvala. Stackars också om det är folk på campingen nu att behöva lyssna på det oljudet. Rätt egoistiskt faktiskt och jag undrar också om det inte är ett egenmäktigt förfarande?

 12. Vän av ordning skriver:

  Ja vist är de förjävligt att folk roar sig å gör nåt de gillar, bör förbjudas omedelbart! Folk ska ge fan i ha kul. Bättre å va bitter å klaga på allt…

 13. Karl P Dahl skriver:

  Tramsdebatt. Låt fölket få ha lite kul. Pandemin ligger som en tillräckligt våt filt över hela den här vintern.

 14. Svempa skriver:

  Kolla isen först med dess förhållande först innan de berörda får köra med vänlig hälsningar från en gammal veteran från motorsporten.

 15. Att det ska vara så förbaskat svårt att unna någon att ha lite roligt. Sanktiionerat av Kommun eller ej spelar väl ingen roll. Norröver körs det skoter neröver våran tomt, så vadå? Låt folk ha kul, gilla läget.

 16. john skriver:

  konstigt att man får skriva här det borde vara förbjudet det med

 17. Fredrik skriver:

  Jag tycker kommunen borde förbjuda roligt. Det är alldeles för många som går omkring och har roligt, gör roligt och är roliga. Nä nån ordning får det allt vara. Förbjud roligt…förbjud fritid också för den delen.

 18. Billy skriver:

  Det är väl ok. att träna halk-körning, men kolla med försäkringsbolaget vad som gäller, det kan kommandon en överraskning

 19. Per Norelius skriver:

  Fler borde vara på isbanan för att bl.à lära sig hur bilen uppför sig med de idag förekommande hjälpsystem. Ett exempel koppla ur dessa system och börja åka och efterhand koppla in de olika hjälpsystemen för att känna skillnaden samt få kunskap hur bilen uppträder vid halka. Detta ökar trafiksäkerheten och gnäll spikar finns alltid, ut och träna halkkörning istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *