Gå direkt till Nyheten (Skärpt kontroll av Covid vid sjukhusbesök)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 november 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skärpt kontroll av Covid vid sjukhusbesök

Publicerad fredag, 05 februari 2021, 15:49 av Redaktionen

Skaraborg Sjukhus intensifierar arbetet för att minimera risk för smittspridning på sjukhuset
Alla patienter som ska läggas in testas för covid-19Som ett led i att minska smittspridningen av covid-19 kommer alla patienter som ska läggas in, att provtas för covid-19 från och med idag.

– Vi gör detta för att hålla smittan under kontroll så att vi inte ska få utbrott av smitta i våra verksamheter, säger Erik Backhaus, processchef vid infektionskliniken på Skaraborgs Sjukhus.

Provtagningen, eller screening som det kallas då många provtas för samma sak, kommer göras på patienterna även om hen är symtomfri.

– Vi har vid några tillfällen haft smittade patienter som vi inte har fångat upp på grund av att man inte har haft symtom. Nu ser vi att den brittiska mutationen är så pass mycket mer smittsam och då inför vi detta som en av flera ytterligare åtgärder, säger Erik Backhaus.

Om patienten kommer till akuten kommer provtagning ske där, blir patienten remitterad direkt till avdelning tas prov där. Provet upprepas därefter dag två och om patienten fortfarande är inlagd efter fem dagar, upprepas provtagningen även då.

____________
Pressmeddealnde