Gå direkt till Nyheten (Demonstrerar i Skara mot pälsdjursfarmer)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 februari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Demonstrerar i Skara mot pälsdjursfarmer

Publicerad fredag, 22 januari 2021, 12:16 av - Inskickat material

I Eftermiddag demonstrerar fyra av Djurrättsalliansens medlemmar i Skara för att uppmärksamma alla de djur som dödas på svenska pälsdjursfarmer. Demonstrationen utlovas vara fredlig och ske genom en mindre ljusmanifestation.

Flera länder, bland annat Österrike, Tjeckien, Slovenien och Storbritannien, har redan förbjudit pälsdjursfarmning och andra har börjat fasa ut dem. I Sverige, som det ofta påstås har den bästa djurskyddslagstiftningen i världen, finns det dock fortfarande ett 30-tal minkfarmer kvar. Åtta av dessa farmer finns i Västra Götaland, flera i Skara och det är just därför vi är här idag.
Det skriver Djurrättsalliansen i ett pressmeddelande.

Djurrättsalliansen menar att pälsindustrin inte är försvarbar i dagens samhälle. Den innebär lidande och död för djuren, klassas som miljöfarlig verksamhet, kan utgöra en fara för människor och är dessutom helt onödig – då vi klarar oss utan äkta päls. Tidigare opinionsundersökningar har även visat att så många som 8 av 10 svenskar vill stänga minkfarmerna, vilket visar tydligt var en majoritet av befolkningen står i frågan.