Gå direkt till Nyheten (P4 Skaraborgs sportpris Guldtranan för 2020 tilldelas Amanda Holmberg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

P4 Skaraborgs sportpris Guldtranan för 2020 tilldelas Amanda Holmberg

Publicerad torsdag, 21 januari 2021, 10:43 av - Inskickat material

– Amanda Holmberg stod för en prestation som bär alla bragdens kännetecken och slog alla med häpnad när hon sensationellt vann 400 meter häck vid Finnkampen i Tammerfors.
Det skriver P4 Skaraborg i pressmeddelandet där det i dag tillkännages att stationens sportpris går till friidrottaren Amanda Holmberg, Lidköping.

– Efter ett urstarkt upplopp trodde hon knappt det var sant när hon var först över mållinjen på tiden 56,98. Inte bara ett praktfullt nytt personligt rekord utan även den snabbaste svenska tiden på distansen på fem år.

– Det var inte vilken dag som helst som Amanda Holmberg slog till med sitt storstilade lopp över 400 meter häck i Finnkampen i Tammerfors. Det var rent utav på hennes 22-års dag och det blev en födelsedag hon aldrig lär glömma.
Holmberg hade kvalat in som SM-trea och även om hon ett par veckor tidigare satt nytt personligt rekord med 58,42 så var det ingen som förutspådde den superskräll som snart skulle bli verklighet.
– När häcklöperskan gick i mål på tiden 56,98 så tog hon sig för kinderna och trodde inte sina ögon när hon såg resultattavlan. Holmberg var nästan en och en halv sekund snabbare än sin tidigare rekordnotering. Dessutom var det den bästa tiden som en svensk kvinna gjort på 400 meter häck sen 2015 då Elise Malmberg noterade 55,88.

– 22-åringen från Lidköpings IS fick dessutom utmärkelsen årets genombrott i landslaget vid Friidrottsgalan i december och den magnifika insatsen var utan tvekan ett av de främsta ögonblicken under den prestigefyllda Finnkampen.
Vinnaren av Guldtranan utses av en jury på P4 Skaraborg Sveriges Radio och har delats ut sen 2008.

Tidigare pristagare har i tur och ordning varit Skövde HF (handboll), Robin Söderling (tennis), Marcus Hellner (skidor), Helena Jansson, numera Bergman (orientering), Johan Sjöstrand (handboll), Andreas Appelgren (ishockey), Marcus Hellner (skidor) som fick Guldtranan en andra gång 2014, Joshi Helgesson (konståkning), Linus Karlsson (parabordtennis), Anton Strålman (ishockey), Albin Elowson (enduro), och förra året tilldelades Villa Lidköpings herrlag (bandy) Guldtranan.

En kommentar på “P4 Skaraborgs sportpris Guldtranan för 2020 tilldelas Amanda Holmberg”

  1. Ove Nordström skriver:

    Välförtjänt!

Kommentarerna är stängda