Gå direkt till Nyheten (Nya beslut om coronasmittan från regeringen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 februari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Nya beslut om coronasmittan från regeringen

Publicerad torsdag, 21 januari 2021, 10:27 av Redaktionen


Regeringen kommer att besluta att ge Arbetsmiljöverket ett uppdrag om en riktad tillsynsinsats med fokus på riskutsatta branscher för smittspridning av sjukdomen covid-19. Uppdraget ges mot bakgrund av att många yrkesgrupper inte har möjlighet att arbeta hemifrån under pandemin.

Regeringen har idag meddelat att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare, såväl inomhus som utomhus, ska kunna hålla öppet. De undantas från rekommendationen om att hålla icke-nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner eller kommuner stängda.

Beslutet innebär att offentliga aktörer bör återuppta verksamheterna för barn och unga födda 2005 och senare. Sådana aktiviteter, såsom kulturskola, öppen fritidsverksamhet och aktiviteter inom föreningslivet, som kan genomföras utan ökad risk för smittspridning, bör fortgå i så stor utsträckning som möjligt om föreskrifterna och allmänna råd kan följas.

Restriktionerna om stängda kommunala inomhusanläggningar förlängs till den 7 februari – men undantag gäller enligt ovan för de födda 2005 och senare. Personer födda 2004 och tidigare ska fortsatt undvika att träna i större grupper och om möjligt träna utomhus. För idrottsföreningar, idrottsledare och varje enskild aktiv gäller som tidigare att följa pandemilagen och Folkhälsomyndighetens nationella allmänna råd.

I fortsättningen kommer beslut om restriktioner att fattas varannan torsdag.

En kommentar på “Nya beslut om coronasmittan från regeringen”

  1. Ronny Carlsson skriver:

    Ursäkta men kunde inte låta bli att påpeka ett sånt där härligt syftningsfel. ”.. coronasmittan från regeringen”! Dags att sätta regeringen i karantän tydligen!?

Kommentarerna är stängda