Gå direkt till Nyheten (Lidköping öppnar för barn och unga – försiktigt)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 februari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Lidköping öppnar för barn och unga – försiktigt

Publicerad torsdag, 21 januari 2021, 20:06 av Björn Smitterberg

I dag har det efter diskussioner inom Kultur- och fritidsförvaltningen och dess nämndpolitiker fattats ett så kallat ordförande beslut som bygger på de lättnader som regeringen beslutat efter folkhälsomyndighetens rekommendationer.

* Sockerbrukets ungdomsverksamhet öppnar för ungdomar födda 2005 eller senare. För mindre grupper anpassat på ett smittsäkert sätt. Även Margetelunds fritidsgård gör detta så snart som möjligt. För äldre ungdomar kommer digitala och utomhusaktiviteter erbjudas.

* Badhuset, idrottshallar, idrottenshus, Lidköping Sparbanken arena ishallen öppnar för föreningsverksamhet för barn födda 2005 eller senare.

* Utomhusanläggningarna, isstadion och konstgräsplanen på Framnäs, öppnar för föreningslivet för alla åldrar.

* Folkbiblioteken har fortsatt stängt men fortsätter med sin distansservice. Barnverksamhet i mindre anpassade grupper startar.

* Konsthallen fortsatt stängt men erbjuder digital service samt startar med konstpedagogisk verksamhet för barn 2005 eller senare.

* Museet fortsatt stängt med utomhusutställningar. Återupptar barnverksamhet i mindre anpassade grupper.

– Dialog tas med varje förening för att kunna genomföra verksamhet på ett smittsäkert sätt, uppger förvaltningschefen Tobias Bengtsson.

En kommentar på “Lidköping öppnar för barn och unga – försiktigt”

  1. Elisabeth Bengtsson skriver:

    Varför öppna skolorna när smittan inte har gått ner i Lidköping? Vänta snälla till sportlovet. Ni är alldeles för snabba med era beslut ni som bestämmer.

Kommentarerna är stängda