Gå direkt till Nyheten (Förslag till värdegrund för Lidköpings kommun)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 26 februari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Förslag till värdegrund för Lidköpings kommun

Publicerad söndag, 17 januari 2021, 09:33 av Björn Smitterberg

För cirka ett år sedan beslutade kommunfullmäktige att kommunstyrelsen ska komma med förslag till övergripande värdegrund.

– Kommundirektörens ledningsgrupp har tagit fram ett förslag till kommunövergripande värderingar med tillhörande, vägledande texter:

Vi förbättrar och vågar testa nytt
Vi är nyfikna på vår omvärld. Vi omprövar och prövar nytt för att förbättra oss och möta behov, nu och i framtiden.

Vi utvecklas tillsammans
Vi tar initiativ till samarbete inom kommunen och med omvärlden för att utveckla vår verksamhet och uppnå uthålliga resultat.

Vi drivs av engagemang
Vi är professionella, gör vårt bästa och visar tillit. Genom delaktighet förstår vi vår roll i
helheten.

13 kommentarer på “Förslag till värdegrund för Lidköpings kommun”

 1. Ove Nordström skriver:

  Bortkastade pengar. Vad har det kostat att komma fram till dessa tre intetsägande meningar?

 2. Watchingeye skriver:

  Fascinerande att se vad kommundirektörens ledningsgrupp lägger i begreppet ”Värdegrund”…. Det känns lite som att det blev överkurs för ansvariga.
  Ett alternativ kan ju vara att googla begreppet till att börja med.

 3. Ove Nordström skriver:

  Blir det godis också som i Malmö? :-D
  Malmö stad har köpt orange, gröna och lila karameller för 300 000 kronor.
  Karamellerna är märkta med stadens värdeord: Kreativitet, respekt och engagemang.

 4. Jakob Öster skriver:

  Undrar också vad det kostat skattebetalare att ta fram detta? Hur många timmars workshoppande har gått åt för att komma fram till dessa punkter, som för någon utanför den ryggdunkande politiken inte betyder någonting?

 5. Oscar Andersson skriver:

  Håller med Jakob,,,, och välj för guds skull inte ”vågar testa nytt” , det är väl det sista ni gör i den här stan… några meningar gör ingen nytta… ”Mycket snack & lite verkstad” skulle passa er bättre.

 6. Per skriver:

  Eftersom ni (Ove och Jakob) är angelägna att veta kostnaden till förslag för värdegrund så undrar jag vad ni tänkt att göra med siffran? Jag ställer upp och demonstrerar om det behövs!

 7. Ove Nordström skriver:

  @Per,tror du inte de som fått väljarnas förtroende gärna vill behålla detta och motivera vinsterna av dessa investerade pengar själva?

 8. Gurkan skriver:

  Skönt med sura och bittra kommentarer i vanlig ordning. Antar att ingen av er ovan ser behovet av värdegrund eller anser att ni borde ha en egen i era liv. Och hur kan det kosta mer om anställd personal går på workshop? En anställd kostar väl lika mycket oavsett om den deltager på möte eller gör sitt ”vanliga” arbete?

 9. Ove Nordström skriver:

  @Gurkan, då kan man väl ersätta allt arbete med workshops då, eller?

 10. Nisse skriver:

  Antar att i Lidköping förtjänar inte kommunens personal ett engagerat ledningsarbete? Allt gnäll när något nytt är på agendan är duktigt tröttande…

 11. Per skriver:

  Ove. Håller nog med Gurkan i detta fall. De har sina löner och tar fram ett dokument. Kan inte se att denna arbetsinsats motiverar ett arbete att plocka fram den exakta kostnaden för detta dokument. Ett sådant arbete kommer kosta oss skattebetalare. Det känns inte motiverat.

 12. Watchingeye skriver:

  Gurkan: Det är väl pga självklarheten att Kommunen ska ha en uttalad värdegrund värd namnet som folk reagerar på denna artikel.
  Att det sen med automatik anses gnälligt att ge kritik gentemot kommunen, är ett annat intressant fenomen.

 13. RGR skriver:

  Inget fel med en värdegrund. Vi har alla vår egen. Men den stora frågan är dels vad det kostat att få fram de här orden, och huruvida det bara är munväder eller om det kommer visa sig i verksamheten, och att vi får se mer samarbete, nytänkande och engagemang i praktiken. Personligen lutar jag dock mer åt att det mest handlar om väldigt dyra väggord som man säkert skulle kunna väva en fin bonad med…

Kommentarerna är stängda