Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Mjäkigt eller…?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 december 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Mjäkigt eller…?

Publicerad fredag, 15 januari 2021, 13:14 av Björn Smitterberg

Lite mjäkigt verkar det när Länsstyrelsen i dag – när pandemilagen är 5 dagar gammal – lyckats organisera sig för att kunna göra besök för att se hur lagen efterlevs. 4 dagar – nästan en hel arbetsveckas förberedelser för något man vetat skulle komma. Lite försiktigt meddelar Länsstyrelsen att den ska se om det finns problem och hur det här med trängsel ska skötas i affärscentra.
Det är för mjäkigt. Reglerna ska följas minst till punkt och pricka. Inte bara av krögare. Det kräver vi som håller oss i mer eller mindre karantän för att slippa smittan.
Sköter sig ett affärscenter eller en butik inte enligt regler så är det bara skylten ”stängt” som gäller. Det kräver skarp insats – inte bara ”besök” i affärsområden.

Fyra dagars förberedelser vid länsstyrelsen – det är verkligen inte en hållbarstrategi i krisläge. Dubbel bemanning för något som mest verkar att titta efter hur det ser ut.
Sätt igång och jobba i stället!
Citronpris till Länsstyrelsen.

Varför använder vi inte drönare på Lidköpingsnytt?
Ja, det är en av frågor som ställs ibland. Svaret är att reglerna begränsar möjligheter att publicera bilderna. Själva fotograferandets regler är en begränsning, möjligheten att få med något som är olämpligt på en publicerad bild/film är för stor för att risken ska tas.

Rörliga bilder – jo, de är lätta att ta. Men att sedan redigera dem till något värt att visa annat än på egna sociala medier är en annan sak.

Redaktören har fortfarande problem med sin mask. Olika modeller har inköpts och prövats – alla har de en sak gemensam. Glasögonen immar igen. Att det sker när man kommer in från kylan, det är begripligt. Men varje andetag ger återverkningar på synen. Det är problem.

Förresten är det tråkigt att inte andra stannar och pratar med redaktören – de vet ju inte vem som är bakom den ljusblå masken. En rånare?
Den polis som tyckte att det luktade sprit i en bil och avkrävde andningsprov av en förare gjorde rätt – men det var handspriten som luktade dess bättre. Föraren hade nyss tvättat av ratt och händer. Vid samtalet på jobbet var alla överens – rätt av polisen.

Samtalen på jobbet är numer avlägsna. Kaffekön är väldigt gles och lång. Nästan ingen är på arbetsplatsen mer än absolut nödvändigt. Redaktören har fått börja använda helt nya programvaror i form av Zoom och Teams. Samtal via datorn är vardagsmat numer. De förekom ju nästan aldrig tidigare.

Har det då inte hänt något roligt under helgerna? Jodå. Läsarstatistiken för 2020 blev en positiv överraskning. Nästan 4,6 miljoner besök och 19,35 miljoner lästa sidor. Det har betydelse särskilt för de mest motsträviga presumtiva annonsörerna.

På tal om helger; Såg ni på Kalle Anka på julafton? Den stora nysningen när Prosit dansar bland de sju dvärgarna påstås klippt bort – ansågs för känslig i coronatider.
Har vi svenskar blivit fööör känsliga numer.  Böcker skrivs om, filmer görs om. Håller vi på att förstöra vår egen historia – den som vi behöver för klokhet i framtiden?

/God Helg

6 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Roger
Gäst
Roger
15 januari, 2021 06:58

Ursäkta, men den klipptes inte bort. Det hela var ett skämt som skulle se ut som Aftonbladet hade skrivit artikeln. Läste man vem reportern var i det fallet så hette denne Munther Göökh eller hur det stavades. Fakta och källkritik tack

Roger
Gäst
Roger
15 januari, 2021 10:57

Ja där håller jag med dig. Vi är för lättkränkta hit och dit. Tragiskt men sant.

Roger
Gäst
Roger
16 januari, 2021 05:25

Mjäkigt är väl bara förnamnet det är liksom lite väl sent ute detta skulle ju skett för länge sen.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
16 januari, 2021 10:25

Meningslöst med restriktioner i landet när det samtidigt kommer in ny smitta utifrån hela tiden via inresande som inte ens testas eller sätts i karantän. Läcker båten så tätar man läckan. Inte fortsätter man ösa den utan att täta läckan.

Jan Johansson
Gäst
Jan Johansson
16 januari, 2021 06:22

Roger
Piraten lär vid något tillfälle ha sagt ”Man kan snart inte skriva om en synål utan att någon enögd jävel känner sig träffad”.
Undrar om han anade hur rätt han skulle få