Gå direkt till Nyheten (Hyreshöjning i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 april 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hyreshöjning i Lidköping

Publicerad torsdag, 14 januari 2021, 08:37 av Redaktionen

AB Bostäder i Lidköping höjer hyrorna i februari
AB Bostäder i Lidköping och Hyresgästföreningen har tecknat ett nytt avtal. Överenskommelsen innebär att hyreshöjningen stegas in över två år.

Den 1 februari höjer AB Bostäder hyrorna med 1,186 procent i genomsnitt. I januari nästa år höjs hyrorna med ytterligare 1,4 procent i genomsnitt men höjningen kommer även då att variera mellan olika fastigheter.

– Genom att teckna ett hyresavtal som sträcker sig över två år lyckades vi pressa ner höjningen rejält under första året, vilket var vårt primära mål. Samtidigt kan bolaget få bättre täckning för sina kostnader under nästkommande år, kommenterar Hyresgästföreningens förhandlare, Robert Gadaan.

– Eftersom vi inte vet hur pandemin utvecklar sig och hyresgästernas ekonomi återhämtar sig har vi skrivit in i avtalet att vi kan omförhandla höjningen för 2022 om det skulle behövas.

Överenskommelsen innebär att hyran för en normaltvåa från och med februari går upp med 60 kronor istället för de 121 kronor som AB Bostäder hoppades på med sitt ursprungliga krav på 2,8 procent.