Gå direkt till Nyheten (Arbetsförmedlingens kundtorg flyttar till Rörstrand)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 januari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Arbetsförmedlingens kundtorg flyttar till Rörstrand

Publicerad torsdag, 14 januari 2021, 09:14 av Redaktionen

På måndag tar Statens servicecenters servicekontor i Lidköping över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sitt kundtorg. Servicekontoren erbjuder sedan tidigare vägledning i tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.
Uppdaterat

Syftet med införandet är att arbetssökande och arbetsgivare ska få möjlighet till spontanbesök på servicekontor för att få hjälp med enklare ärenden och allmän information om Arbetsförmedlingens erbjudanden och tjänster. På servicekontoret går det också att få guidning i Arbetsförmedlingens digitala tjänster, skriva in sig som arbetssökande, aktivitetsrapportera, använda datorer för självservice samt för att skriva ut och fylla i blanketter.

– Nu blir det lättare för många av våra besökare när fler myndighetstjänster samlas under ett och samma tak. Vi ser fram emot att välkomna arbetssökande och arbetsgivare för att bland annat vägleda dem i Arbetsförmedlingens digitala tjänster, säger kontorsområdeschef Carina Nicander-Olsson.

– Samarbetet med Statens servicecenter är ett viktigt led i arbetet med att säkerställa en lokal närvaro och innebär att vi blir mer tillgängliga på fler platser. Det stärker våra möjligheter att hjälpa arbetssökande och arbetsgivare, säger Fredrik Andersson, sektionschef Arbetsförmedlingen Skaraborg.

Uppdatering: I praktiken innebär det här att kundtorget flyttar från Sockerbruket till Rörstrand.
____________________
Pressmeddelande

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *