Gå direkt till Nyheten (I Såtenäs står flyg redo för att bistå mot corona)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 januari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

I Såtenäs står flyg redo för att bistå mot corona

Publicerad onsdag, 13 januari 2021, 14:30 av Björn Smitterberg

Försvaret stöttar regionerna med helikopter och flygplan
Den pågående pandemin innebär ett större behov av helikoptertransporter mellan intensivvårdsenheter på landets sjukhus. Behovet har funnits i olika hög grad sedan våren 2020 och är nu högre igen samtidigt som utvecklingen framöver är fortsatt oviss.

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen ställde sig bakom ett förslag om helikopterstöd från försvarsmakten även under våren 2021. Helikoptern utgår från Linköping, och från Såtenäs ska nu ett Herculesplan utgå som bland annat har möjlighet att transportera en ambulans. På så sätt kan tidskrävande omlastningar undvikas. Region Uppsala och Västra Götalandsregionen ansvarar för sjukvårdsbemanningen av helikoptern och flygplanet.

Stöd från Försvarsmakten riktas till hela landet efter en gemensam framställan från Socialstyrelsen.

En kommentar på “I Såtenäs står flyg redo för att bistå mot corona”

  1. Ove Nordström skriver:

    Då kan man säga att viruset är luftburet nu då. ;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *