Gå direkt till Nyheten (Bengt vann över 10 miljoner på sin postkodslott)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 18 januari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Bengt vann över 10 miljoner på sin postkodslott

Publicerad söndag, 10 januari 2021, 17:23 av Redaktionen

78-årige Bengt Josefsson var en av vinnarna i Postkodlotteriets Grannyran som i dg fördelade 257 miljoner kronor till lottägare i postkodlotteriet. Alla bor på Ljunghedsområdet och har postnummer 53141. I dag fördelades även de som vinner med rätt postnummer och kod som varje lott har.
I morgon kan alla med lotter boende i postnummer 53141 kolla om de är bland de 197 vinnarna. På fredag går utdelningen i TV4.

Bengt Josefsson, 78, kammar hem en av de största summorna. Han vinner 10 925 686 kronor.

Maria Eriksson, 52 år, vinner 5 462 843 kronor.

Jessica Lång, 44, vinner 5 462 843 kronor.

Alla vinnarna – och det är många – kan se sin vinst på postkodlotteriet.se i inloggat läge från och med måndag morgon.

Här nämns bara några förutom de på bilderna ovan:

Louise Hagman, 50, var väldigt pirrig när Rickard Sjöberg ringde och avslöjade att hon var en av vinnarna i postkoden. Hon hade haft en lång och nervös vecka i väntan på söndagens besked. På hennes check stod det 5 462 843 kronor. Det blev mycket glädje när hon och hennes make Patrik fick se vinstsumman.

Förskoleläraren Marie Storm, 51, hade sällskap av hela familjen när hon fick samtalet. När Rickard Sjöberg drog ut Maries vinstcheck ur guldkuvertet och avslöjade att hon vunnit 5 462 843 kronor, brast familjen ut i applåder och glädjerop.

Grannyran är Postkodlotteriets extradragning som sker tre gånger per år. Under året samlar lottköparen på sig andelar (tio andelar/lott för varje deltagande månad). Hur stor vinsten i Grannyran blir beror på antalet andelar och lotter. Alla 197 lottköpare i postnumret fick dela på hälften av vinstpotten, 128,5 miljoner kronor.

I dag spelades Grannyran in i en studio med Rickard Sjöberg och Magdalena Forsberg som programledare. Flera av vinnarna ringdes upp via videosamtal och de fick förvånat se när Rickard drog ut deras vinstcheckar ur guldkuverten. Det blev härliga segerjubel och glädjetårar.

I studion avslöjades att den vinnande postkoden var TW. Här bor 18 av de 197 vinnarna och de fick alltså dela på den andra delen av vintstpotten, 128,5 miljoner kronor. På vinnarnas önskelistor fanns allt från resor, till bilar och husbilar. Många av vinnarna ville också dela med sig av pengarna till familj och vänner.

3 kommentarer på “Bengt vann över 10 miljoner på sin postkodslott”

 1. Agne Gustafsson skriver:

  Jättestort GRATTIS, Bengt!

 2. Kent Andersson skriver:

  GRATTIS till alla ni som vann.

 3. Bengt Josefsson i Mariestad skriver:

  GRATTIS BENGT !!!
  önskar ……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *