Gå direkt till Nyheten (Distansundervisning för Varas högstadieelever)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 december 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Distansundervisning för Varas högstadieelever

Publicerad lördag, 09 januari 2021, 12:11 av Redaktionen

Alléskolans och Nästegårdsskolans årskurser 7, 8 och 9 går över till fjärr- och distansundervisning. Beslutet baseras på Smittskydd Västra Götalands rekommendationer och gäller i första hand till den 24 januari. Syftet är att minska trängseln bland de äldre eleverna och därmed minska smittspridningen som fortsätter att öka i regionen.

Då behov finns kommer undantag från distansundervisningen att kunna göras för enskilda elever.

Beslutet gäller endast kommunens högstadieskolor, så språkval och hemkunskap kommer att fortsätta som vanligt för åk 6-elever. Beslutet gäller heller inte elever som går på grundsärskolan.

Terminsstarten kommer att fokusera på förberedelse inför fjärr- och distansundervisningen med möjligheter för eleverna att hämta material under hela dagen. Från och med tisdag sker distansundervisning enligt ordinarie schema. Alla elever kommer även att erbjudas skolmat från kommunens kostenhet.