Gå direkt till Nyheten (Senäte skänker 100.000 till välgörenhet. Igen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 september 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Senäte skänker 100.000 till välgörenhet. Igen

Publicerad onsdag, 23 december 2020, 18:17 av Björn Smitterberg

Fastighetsföretaget Senäte har som tradition att stötta välgörenhet. Nu går ytterligare 100.000 kronor till Ankarstiftelsens arbete i Colombia – i år handlar det om att stötta fotboll.

Senäte har sedan företaget bildades av Nils och Anita Danielsson samt Kenneth Thorstensson velat bidra till skillnad för människor i fattiga länder. I över 20 år har detta stöd pågått och sammanlagt har över 40 miljoner kronor skänkts.

För att berätta om detta är Senätes julkort i år en liten fotobok som berättar vad hjälpen betyder. Företaget, samt en stiftelse med anknytning till företagsbildarna, har stått för pengarna i år såväl som tidigare. Samarbetet med Ankarstiftelsen är en viktig del. Stiftelsen har skapat 30 skolor i Colombia, samt bidragit till vattenrening dagverksamhet samt fotbollskolor för att hindra barn hamna i kriminalitet och i stället förmå dom att gå i skolan.

Senäte har funnits i 80 år och förvaltar fastigheter, hyresrätter och lokaler i Falköping, Degerfors, Köping och Gävle förutom Lidköping, Skara och Grästorp. Fotoboken är ett utmärkt sätt att informera om insatsen från Lidköpingsföretaget, och även om Colombia och Ankarstiftelsen.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
monika lindahl, lidköping
Gäst
monika lindahl, lidköping
24 december, 2020 10:32

Så fint gjort av er !