Gå direkt till Nyheten (Gamla bilden:
Första bilen, första ”lappen”, första turen runt Torget)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Gamla bilden:
Första bilen, första ”lappen”, första turen runt Torget

Publicerad söndag, 06 december 2020, 14:30 av - Inskickat material

Kjell-Åke Starck är en av läsarna som hörsammat inbjudan att skicka in gamla bilder till Lidköpingsnytt. Han har ett foto på sin första bil och sitt körkort från 1967.

Kjell-Åke Starck skriver själv:

– Köpte denna Volvo – 61, 3-växlad med en B 16 motor med ett 6 volt batteri. Året var 1967 en lördag jag aldrig kommer att glömma.

– Köpte bilen på Volvo i Skara av ”Masarn” (försäljare) till lika lagledare i IFK Skara. Den levererades till hemmet i Järneklev en lördag tidig f.m. till en kostnad av 3000 kr.

– Nu väntade jag bara på posten där mitt körkort skulle komma, glädjen var stor när lappen låg där. Nu var det bara att åka Källby station för att hämta ut mitt körkort.

Minns jag sa till mamma nu tar jag bilen och hämtar mitt körkort, ( på den hade man ju tre dagar på sig att visa körkortet om man inte hade det med sig vid en kontroll) men det blev det ett bestämt nej av mamma, så det blev ”moppen ” istället.

– På lördagskvällen blev det tur till ”stan” för att ragga runt torget som man gjorde på den tiden.

– På vägen hem vid ”Klôvet” blev jag stoppad i en poliskontroll, och fick då visa mitt nya körkort, polisens kommentar jag aldrig glömmer:
– Det här bläcket har ju knappt torkat, ha en trevlig fortsatt resa.

– Ja ja så var en lördag 1967.