Gå direkt till Nyheten (Campus i Lidköping får utbildning av lärare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 maj 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Campus i Lidköping får utbildning av lärare

Publicerad torsdag, 19 november 2020, 15:39 av Redaktionen

Studera till förskollärare och grundskollärare på Campus Västra Skaraborg  i Lidköping
Det behövs fler förskollärare och lärare och nu är det klart att höstterminen 2021 och vårterminen 2022 startar Karlstads universitets förskollärar- och grundlärarprogram på Campus Västra Skaraborg.

Höstterminen 2021 startar Karlstads universitets grundlärarprogram för förskoleklass till årskurs tre samt grundlärarprogrammet för årskurs fyra till sex på Campus Västra Skaraborg i Lidköping och vårterminen 2022 startar även förskollärarprogrammet.

– Vi är stolta och glad över detta samarbete som gör att vi kan hjälpa till att få behöriga förskollärare och lärare till våra förskolor och skolor samtidigt som vi erbjuder utbildning till de som vill studera utan att behöva flytta, säger Anna Bolander, enhetschef för eftergymnasiala studier på Campus Västra Skaraborg.

Grundlärarprogrammen omfattar båda 240 högskolepoäng och förskollärarprogrammet omfattar 210 högskolepoäng.

Behovet av förskollärare och lärare är sedan länge mycket stort och Gunilla Kindberg, barn- och skolchef i Lidköpings kommun, anser att utbildningarna på hemmaplan blir ett viktigt bidrag till den lokala kompetensförsörjningen.

– Detta är väldigt positivt för oss. Med dessa utbildningar i Lidköping ökar tillgången på förskollärare och lärare inom hela spannet från förskola ända upp till mellanstadiet, säger hon.
Hösten 2021 går det också att fördjupa sig inom pedagogik och psykologi på Campus Västra Skaraborg genom ett samarbete med Jönköping university som erbjuder kurserna Pedagogik, 30 högskolepoäng (1-30), Pedagogik B, 30 högskolepoäng (31-60), samt Psykologi 30 högskolepoäng.

För samtliga utbildningsstarter hösten 2021 är sista ansökningsdag 15 april, 2021, och till utbildningsstarten vårterminen 2022 är sista ansökningsdag 15 oktober, 2022.
___________________________
Pressmeddelande