Gå direkt till Nyheten (Över tusen nya med konstaterad covid-19 på en vecka i regionen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Över tusen nya med konstaterad covid-19 på en vecka i regionen

Publicerad tisdag, 10 november 2020, 12:23 av Björn Smitterberg

Smittspridningen i Västra Götaland är mycket stor och någon avmattning syns inte än. Smittskyddsläkaren vädjar om att följa de skärpta lokala råden.
– Det krävs nu att alla måste avstå kontakter som inte är nödvändiga, säger Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare, Smittskydd Västra Götaland.
– Stanna hemma så långt möjligt, undvik möten och besök på köpcentrum. Smittan ökar, antalet svårt sjuka ökar och allt fler behöver sjukvård. För att minska smittan måste vi alla följa de skärpta allmänna råden!

Antalet bekräftade fall av covid-19 ökar. Under vecka 45 konstaterades 4069 nya fall i Västra Götaland och det är 1087 fler än vecka 44.

– Förändrat beteende är vår största chans att hejda smittan. Vi måste ta vårt ansvar. Det är nu var och en av oss har möjlighet att göra skillnad, säger Thomas Wahlberg.

Bilden är klickbar till större format.

Stor ökning av antalet svårt sjuka

Även behovet av sjukhusvård för covid-19 ökar. Idag den 10 november finns totalt 157 inneliggande varav 28 på IVA.

– Det är en oroande ökning, men det är förväntat att antalet inneliggande ökar när smittspridningen ökar. Därför är det så viktigt att alla följer de skärpta råden. Kan vi minska spridningen i samhället i stort så värnar vi de som kan bli riktigt sjuka i covid-19. Gör allt du kan för att hjälpa till, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Söderström.

Antalet fall som vårdas för covid-19 på Skaraborgs Sjukhus är på förmiddagen i dag 18 personer, en ökning med en person sedan igår. Tre vårdas intensivt.