Gå direkt till Nyheten (Så ska takten i Lidköpings tillväxt ökas)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Så ska takten i Lidköpings tillväxt ökas

Publicerad Friday, 06 November 2020, 10:38 av Björn Smitterberg

Bristen på bostäder anges vara ett av de stora problemen för att befolkningen ska öka snabbare i Lidköping. Det framgår av en rapport till kommunstyrelsens arbetsutskott om hur arbwetet ska bedrivas i ökad takt de närmaste åren.

Målsättningen är att Lidköping ska öka med drygt 4.000 invånare till cirka 45.000 år 2030. Lidköpings befolkning ökar, men inte så snabbt att målet är helt inom räckhåll. Därför har en särskild åtgärdslista upprättats som, om kommunstyrelsen godkänner den, snabbt kan sättas in.

Åtgärderna framgår av förslaget och återges här i en bild, den är klickbar till större format. Materialet är från beslutsunderlaget till politikerna.

 

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Stefan T
Gäst
Stefan T
6 November, 2020 10:43

Bristen på attraktiva bostadsrätter är påtaglig. Jämför med Vänersborg. Där kan ett äldre par sälja villan och köpa sig en centrumnära lägenhet med fin utsikt. I Lidköping finns inte det alternativet. Då sitter pensionärerna kvar i sina hus och rotationen på bostadsmarknaden uteblir. Barnfamiljer som vill “flytta hem” måste kunna ha lite att välja på.

HGW
Gäst
HGW
7 November, 2020 05:56

…bygg billiga hyreslägenheter ist…finns inga attraktiva lr billiga sådana…