Gå direkt till Nyheten (Ny utredning om bly i Orkidéparken – nu ska alla som kan ha drabbats letas fram)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 maj 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny utredning om bly i Orkidéparken – nu ska alla som kan ha drabbats letas fram

Publicerad tisdag, 03 november 2020, 14:29 av Björn Smitterberg

Omarbetad text.Blyhalterna i Orkidéparken och strandområdet vid Västra Hamnen utreds på olika sätt. I dag beslutades att det ska göras en omfattande undersökning kring personer som möjligen varit i beröring och kan ha utsatts för kontamineringen.

Det Samhällsbyggnadsnämnden vill veta är om personal som varit i området och gjort arbeten med anledning av markundersökningen haft rätt skyddskläder och följt de riktlinjer som finns för denna typ av arbeten. Detta ska redovisas för nämnden.

Beslut om detta fattades på Samhällsbyggnadsnämnden i dag på förslag av Moderaterna.