Gå direkt till Nyheten (Företag i svetsbranschen öppnar i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 november 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Företag i svetsbranschen öppnar i Lidköping

Publicerad fredag, 30 oktober 2020, 11:50 av Redaktionen

Valk Welding expanderar i Europa och öppnar kontor med demonstrations och testcenter för svetsrobotsystem på Styrmansgatan i Lidköping.

Företagets Lidköpingschef Peder Edholm skriver i ett pressmeddelande:

-Marknadspotentialen och de senaste årens försäljningsutveckling har gjort att vi nu etablerar lokal närvaro i Sverige, säger Remco H Valk, ägare av familjeföretaget Valk Welding.
– Medarbetarna i Danmark har gjort ett bra jobb med försäljning och utveckling på den svenska marknaden, men nu behöver vi ta steget att finnas här med egna tekniker för att skapa närhet och göra det enklare för våra kunder.

I Lidköping har svetsrobotsystem för demonstration, utbildning och tester installerats. Systemet kan hantera objekt upp till 2,5 meter och 500 kilo.

– Vår nya organisation ska ge snabbare och enklare vägar till service och support, och utveckla vår “Strong Connection” än mer med lokal närvaro, säger Peder Edholm, VD på Valk Welding SE AB i Lidköping.
– Våra tekniker har erfarenhet av  andra fabrikat inom robotsvetsning, och har specialtränats inom programmering och service för att så snabbt som möjligt  komma igång och bli en tillgång ute hos våra kunder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *