Gå direkt till Nyheten (Tio nya fall av covid-19 i Skara förra veckan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 november 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tio nya fall av covid-19 i Skara förra veckan

Publicerad torsdag, 22 oktober 2020, 16:07 av Nyhetstjänsten Newsworthy

Utvecklingen av covid-19-smittan har gått åt rätt håll i västra Skaraborg de senaste veckorna men i Skaraborg som helhet ser det inte lika bra ut, och i Göteborgsområdet har det noterats relativt kraftiga ökningar som enligt Smittskydd Västra Götaland beror på att respekten för smittan har minskat.

– Vi vet att allt fler går till jobbet trots att de har luftvägsinfektioner, att allt fler går på fester och efter hand som festen pågår minskar avståndet mellan personer, sa smittskyddsläkaren Thomas Wahlberg på en presskonferens i eftermiddag och vädjade om ökad respekt.

En stor del av de insjuknade senaste veckorna har smittats i hushållen – faktiskt var tredje.

De senaste två veckorna har 7 nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats i Lidköpings kommun. Det är en nedgång jämfört med de två föregående veckorna (−8 fall). Förra veckan rapporterades ett nytt fall.

Lidköping får nu grön markering på kartan enligt de normer som används i Europa.

Under de senaste två veckorna har inga fall av covid-19 rapporterats i Götene kommun. Grön markering.

De senaste två veckorna har 18 nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats i Skara kommun. Det är en uppgång jämfört med de två föregående veckorna (+3 fall). Får gult varningsljus med sina tio nya fall den gångna veckan.

De senaste två veckorna har 4 nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats i Vara kommun. Ett av fallen kom förra veckan. Vara får grön markering.

Under de senaste två veckorna har inga fall av covid-19 rapporterats i Grästorps kommun. Grön markering.