Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Frostigt, men vackert)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Hört på stan: Frostigt, men vackert

Publicerad fredag, 16 oktober 2020, 12:40 av Björn Smitterberg

Farbror frost knackar på.
Men är det inte så att träden varit gröna ovanligt länge i höst?  Nu börjar kylan närma sig, däckbyte och ryggskott. Gråväder. Snart är naturen lika vit som redaktörens hårfärg.
Man kan undra hur de känner sig som ägnar dagarna åt däckskiften.
Det vanliga är att man skruvar åt så hårt för att hjulen inte ska lossna – sedan är det näst intill omöjligt att få loss dom igen.

Men för redaktören blev det tvärtom när det gäller kyla och värme. På torsdagen upptäcktes att kylskåpet plötsligt förvandlats till något annat – det var 15 plusgrader.
Så blev det underskott i månadens budget för boendet. Och så lite trassel innan nytt kylskåp levereras. Plötsligt får redaktören nytta av den elektriska kylväskan som vilat sig nästan hela sommaren.

Redaktören får minst sagt konstiga samtal ibland.
Bl a veckans konstiga var en man i trakten som tydligen blivit anmäld för något, oklart vad. Han ville att Lidköpingsnytt skulle ta reda på vem som anmält honom – ingen annan skulle få veta förstås, bara den som ringde. Det var ett samtal som inte resulterade i något.
Ett annat samtal kom på torsdagen då en person ringde och frågade efter begagnade fönster. ”säljer ni verkligen inte det?” Nej, det gör Lidköpingsnytt inte…

I dessa stressens tider kan man fråga sig:
Vill apelsiner bli juice – eller pressas dom till det?

Trevlig helg

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *