Gå direkt till Nyheten (Säkra lokaler för Lidköping Bredband)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Säkra lokaler för Lidköping Bredband

Publicerad onsdag, 14 oktober 2020, 18:21 av Björn Smitterberg
  1. Lidköpings Näringslivsfastigheter håller på att skapa ett nytt litet centrum för allt som hör till datorer, internet och kommunikation, TV m m. I eftermiddag var det visning av en ny byggnad som ligger lite gömd i Stubbehagen. Hit ska Lidköping Bredband flytta, och tankar finns – även förberett – att Göliska som arbetar på programvarusidan ska flytta hit från Rörstrand.

Stubbehagen är det som blir bebyggd nu, den  här delen är egentligen två, och kan komma att bli tre för  Näringslivsfastigheter planerar även för en serverhall med mycket hög säkerhet.

Billy Persson och Anders Djup vid den nya byggnadens entré. Bilden är klickbar till större format.

– Det är bra läge, Lidköping elnät har en stor anläggning granne med det här, säger Anders Djup, VD vid Näringslivsfastigheter, som tog emot gästerna i eftermiddag tillsammans med sin driftschef Billy Persson.

Den här byggnaden ligger på Skogvaktarvägen – men ändå långt ifrån.

Näringslivsfastigheter har fått bygga en särskild väg in – en gata helt enkelt. Tanken var att ge gatan ett eget namn – men det blev tji.

Flera besökare kommenterade golvytorna i kontorsdelen – hårda gångar men med ek som inramning. Bilden är klickbar till större format.

Konferensrum – med den hittills enda datorn som flyttat in. Byggnaden är mycket väl förberedd för att användas för datakommunikation m m. Bilden är klickbar till större format.

Här på ”baksidan” av det i dag invigda huset är platsför en ny serverhall.

Lite fakta:
13.000 kvm tomt.
1.170 kvm kontor och varmförråd
590 kvm kallförråd och carportar.
Byggtid 11 månader.
Kostnad för hela projektet 23,3 miljoner kronor.
Byggnaden har hög säkerhetsklass.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *