Gå direkt till Nyheten (Nästa vecka börjar inspelningen av Karl Bertil Jonsson)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Nästa vecka börjar inspelningen av Karl Bertil Jonsson

Publicerad onsdag, 14 oktober 2020, 11:14 av - Inskickat material

Nästa vecka börjar inspelningen i Västra Götalandsregionen av Hannes Holms stora familjefilm baserad på Sveriges folkkäraste julsaga, Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Casten är en stjärnspäckad trupp och i de ledande rollerna ser vi bland andra Simon Larsson som Karl-Bertil Jonsson, Jonas Karlsson som Tyko, Jennie Silfverhjelm som Marianne och Sonja Holm som Vera.


Regissör Hannes Holm med skådespelarna Jennie Silfverhjelm, Jonas Karlsson och Simon Larsson. Foto: Særún Hrafnkelsdóttir Norén

-Det ska bli ett sant nöje att få arbeta med så begåvade skådespelare som Jennie Silfverhjelm, Jonas Karlsson, Vanna Rosenberg, Peter Dalle och övriga barn och vuxna som är med i den spännande filmatiseringen av Tage Danielssons numera odödliga historia. Jag vill särskilt nämna Simon Larsson som Karl-Bertil! Mitt arbete kommer huvudsakligen bestå i att luta mig tillbaka i registolen och njuta, säger Hannes Holm, regissör.

Nu presenteras hela ensemblen av stjärnor som skådespelar i den nya filmatiseringen av Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Familjen Jonsson kommer att spelas av Jonas Karlsson i rollen som Tyko, vi får se Simon Larsson som Karl-Bertil Jonsson och Jennie Silfverhjelm som Marianne. Vidare ser vi flertalet kända namn i de övriga rollerna som: Vanna Rosenberg, Filip Berg, Ingela Olsson, Claes Månsson, Gunilla Röör, Adam Pålsson, Peter Dalle, Josefin Neldén, Carla Sehn, Dag Malmberg, Lotta Ramel, Josephine Bauer, Jesper Malm, Ruben Lopez och Sigrid Johnson.

Filmen kommer att vara en dramatiserad bearbetning av Tage Danielssons berättelse, som genom den tecknade kortfilmen Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton från 1975 i regi av Per Åhlin och manus av Tage Danielsson, blivit en av Sveriges folkkäraste julsagor och har visats i SVT på julafton sedan dess.

En kommentar på “Nästa vecka börjar inspelningen av Karl Bertil Jonsson”

  1. abpot skriver:

    -En underbar historia som Tage Danielsson skapade hoppas denna produktion kan få upp ögonen för dagens högertänkande individer i samhället som jag antar Tage önskade ske vid denna skapelse…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *