Gå direkt till Nyheten (Kommunen köper Mariakyrkan – affären nästan klar
Men kyrkans verksamhet fortsätter)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Kommunen köper Mariakyrkan – affären nästan klar
Men kyrkans verksamhet fortsätter

Publicerad onsdag, 14 oktober 2020, 10:53 av Björn Smitterberg

En preliminär uppgörelse mellan Lidköpings församling och Lidköpings kommun är nu färdig men inte godkänd av alla beslutande parter. Dock har det kommit så långt att Mariakyrkan kommer att bli en del av det nya demenscentret som byggs, men att en del kommer att användas till matsal och kök. Under tiden fram till demenscentret blivit klar t kommer Östbyskolan att använda en del av lokalerna till bl a matsal.

Samtalen mellan kommunen och kyrkan har pågått sedan 2019. Församlingen vill koncentrera sin verksamhet till andra lokaler så dessa kan hållas öppna mer än hittills.

Även om fastigheten inte längre kommer vara i församlingens ägo, kommer det även fortsättningsvis att bedrivas kyrklig verksamhet i Margretelundsområdet (Mariakyrkan).

Församlingen ämnar hyra en mindre yta av kommunen för fortsatt gudstjänst, verksamhet och närvaro i området. Exakt hur denna nya lokal kommer se ut och vilken typ av verksamhet som kommer bedrivas där får vi återkomma med, men inga förändringar sker förrän årets konfirmander konfirmerats juni 2021

En kommentar på “Kommunen köper Mariakyrkan – affären nästan klar
Men kyrkans verksamhet fortsätter”

  1. Gittan skriver:

    När är det tänkt att kyrkan ska dekonsekreras? Någon som vet lite mer exakt när det är tänkt? Hört något om nästa år bara, men ett år är ju långt. Gör mig så ledsen i hjärtat att detta ska ske.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *