Gå direkt till Nyheten (Politiker känner sig överkörda
Vill fortsätta bestämma över nytt badhus)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Politiker känner sig överkörda
Vill fortsätta bestämma över nytt badhus

Publicerad Thursday, 08 October 2020, 18:01 av Björn Smitterberg

Politiker i kultur- och fritidsnämnden – KFN – känner sig överkörda av de nya organisationen i Lidköpings kommun. Den innebar att en ny nämnd – Servicenämnden – får bestämma över de lokaler som tidigare KFN haft hand om – exempelvis badhus och inte minst det nya badhuset. Detta medförde i eftermiddag en debatt som innebar att politiker i KFN gav sitt presidie i uppdrag att tala med kommunstyrelsen om saken.

Bl a handlar frågan om ett gym i det nya badhuset, som Servicenämnden röstat bort – ett beslut som nu följdes upp i KFN då frågan om gymmet togs upp på Moderaternas initiativ.

I KFN har tidigare frågor om idrottsplatser avgjorts och man har kunnat “beställa” vid fastighetskontoret under förutsättning att ekonomin var ordnad.

– Nu går inte det längre, vi har inget att säga till om längre, säger moderaten Mattias Anderson som även drivit samma frågeställning i  servicenämnden.

– I KFN blir vi ju av med det ena efter det andra. Allt som är spännande och roligt att jobba med går till andra nämnder, säger Robert Andersson, Sverigedemokrat.

På tjänstemannanivå finns samarbete mellan förvaltningarna när det gäller badhuset. Men politikerna i KFN vill ha mer att säga till om.

9 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Håkan
Gäst
Håkan
8 October, 2020 06:52

Det här skrev jag i ett tidigare inlägg och nyttan med ett nytt badhus och det handlar om oerhört mycket pengar och kräver en betydligt större debatt och jag förstår att politiker känner sig överkörda!

Kommunen badar i pengar!
Helt bedrövligt dåligt, det som finns räcker gott och väl, det finns betydligt viktigare investeringar att göra! 378 miljoner och vad kostar det att ersätta badhuset med en ny hall etc den kostnaden finns inte med och en mer verklig kostnad för hela projektet torde vara strax över miljarden

Leif Johansson
Gäst
Leif Johansson
9 October, 2020 08:27

Helt klart att Lidköping skall satsa på ett nytt badhus och det är väl inte bara reningsverk och liknande som får kosta. Se till att få ut så mycket som möjligt av dessa pengar ett nytt badhus är värt varenda krona av dessa. Det gamla kan man ge till maskarna.

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
9 October, 2020 09:47

Och nu kör kultur och fritidsnämnden över de boende Östra Margretelund.
Anlägger en discgolfbana där det är en massa friluftsliv. Och alldeles intill boende och kors och tvärs över cykel-och gångbanor.

Jag bara undrar,vad håller Lidköpings politiker på med?

Roband
Gäst
Roband
10 October, 2020 04:52

Lunnarn: frågan är befogad men fel ställd.
Frågan är vad den politiska majoriteten har för styrning över kommunens tjänstemän. Tjänstemannaorganisationen lever ett eget liv och är svårhanterlig på vissa håll. Långt ifrån alla tjänstemän förstår att de arbetar i en politiskt styrd organisation. Deras arbetsuppgifter har de fått på delegation från politiken. Deras jobb är att verkställa de politiska besluten utan att lägga sitt personliga egenintresse i vägen. Tyvärr finns det flera tjänstemän på viktiga positioner som har en egen agenda och kör ett eget race. Lidköpings kommun är tjänstemannastyrd och det är resultatet av ett slapp politisk majoritets ledarskap som istället stirrat sig blinda på hamnstaden i flera år. Hamnstaden är också ett praktfiasko som kostat Lidköpings skattebetalare oskäligt mycket skattepengar genom åren men det hör ju inte till detta ämne men ändå. Det visar på hur illa det är ställt i den här kommunen.
Trevlig helg!

Tomas
Gäst
Tomas
10 October, 2020 08:40

Om vi ska diskutera vem som bestämmer vad i denna kommun behöver vi inte hålla på så länge! Denna kommun är ett skolexempel på en tjänstemannastyrd kommun vilket alltid endast beror på en urusel ledning(dvs, politisk majoritet)!
Trafiksituationen är ett praktexempel på hur majoritetens politiker lämnat walk over till styrande tjänstemän. Discogolfen är bara ett i raden av beslut tagna av tjänstemän utan att berörda politiker varit inblandade eller berörda för den del! Katastrof, men man får vad man röstar på!

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
11 October, 2020 01:26

Idag värms ju bassängerna från Isstadion till stor del om jag inte är felinformerad. Hur blir det vid Framnäs och hur påverkar det driftskostnaderna? Verkar ju vara ett resursslöseri med energi.

Johan Ekström
Gäst
Johan Ekström
11 October, 2020 07:56

Ser fram emot ett nytt badhus! Lidköping behöver utvecklas!

Håkan
Gäst
Håkan
12 October, 2020 08:02

Hela förfarandet på minner om bygget av bandyhallen då “Familjen” redan hade bestämt, och problemet var hur man skulle få det att se ut som en demokratiskt process hade skett och enl kommunallagen!

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
13 October, 2020 04:27

Håkan: ” Våra politiker vet att,får vi en bandyhall så mår alla bra.
För att få igenom beslutet att bygga tog de bort en del kostnader.Som t.ex.ett förråd,som byggdes efteråt .
Bandy är stort i Lidköping.Vi har ju till och med en egen bandytidning.