Gå direkt till Nyheten (– Vad ska göras åt bly i Orkidéparken?
Politiker beställde utredning)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 05 december 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

– Vad ska göras åt bly i Orkidéparken?
Politiker beställde utredning

Publicerad onsdag, 07 oktober 2020, 08:41 av Björn Smitterberg

Uppdaterat 12,30Politikerna i Samhällsbyggnadsnämnden beställde vid sitt sammanträde på tisdagen en förutsättningslös utredning om hur Orkidéeparken mellan Rörstrand och Vänerstranden ska hanteras. Här har ju höga blyhalter uppmätts i delar av parkområdet.

Gustav Edvinsson, (s) är ordförande i nämnden och han säger att nämnden vill ha en snabb utredning. Den nya utredningen skall helt handla om vilka åtgärder som kan vidtas.

4 kommentarer på “– Vad ska göras åt bly i Orkidéparken?
Politiker beställde utredning”

 1. Curt Johansson skriver:

  Utredning? Redan?

 2. Jörgen Larsson skriver:

  Curt Johansson, ja vad bra med en utredning.
  Alla som är födda i Lidköping har väl mer eller mindre vetat att det är ett miljömässigt besvärligt område.
  Vi är många politiker som idag är fd politiker som vetat om problemet, detta borde vi tagit i tidigare.
  Under min tid som ledamot och Ordförande i Miljö- och Hälsoskyddsnämnden var detta en ickefråga.
  Nu när jag funderar går tankarna mer till hur stort är området, på riktigt? Idag sägs det att det jobbar fler personer i Rörstrandslokalerna än det gjorde under Rörstrands storhetstid.
  Att området har större problem är nått jag förstått de senaste åren. Talar man med personer som grävt i gator står det olja i schakten osv.
  Det finns väl all anledning att gå till botten med hela området.
  Det är massa outnyttjad mark som skulle gå att förädla, MEN, då måste en noggrann utredning till, en utredning där vi på förhand måste bereda oss på att det kan finnas områden som inte är lämpliga att arbeta eller bo i. Enl uppgift lär det lukta diesel i socialtjänstens lokaler. Stämmer det måste man ju även ta det som en allvarlig signal.
  Finns nog en del att utreda fortfarande i dessa kvarter.

 3. Ove Nordström skriver:

  En storm i ett vattenglas.

 4. Gurkan skriver:

  Ja detta är sannerligen en storm i ett vattenglas. Måste vara jobbigt för den andra tidningen i stan just nu. Blåsa upp det hela som ett avslöjande nästintill…när det är en beställd utredning. Hur får dom ihop det? Att det är en gammal deponi vet varenda människa i stan. Vad är det att tjafsa om? Bra att kommunen tar hand om skiten istället. Ge dom en eloge istället för massa kritik. Bra också av dig Jörgen att ta ansvar för det du, under din tid som aktiv, borde gjort med området. Om fler vågade rannsaka sig och därmed vågade stå för eventuella tillkortakommanden så hade vi kommit mycket längre.

Kommentarerna är stängda