Gå direkt till Nyheten (”Stormöte” om förorenade Orkidéparken
– Finns det fler farliga ämnen?)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 05 december 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

”Stormöte” om förorenade Orkidéparken
– Finns det fler farliga ämnen?

Publicerad onsdag, 07 oktober 2020, 17:54 av Björn Smitterberg

Kommunstyrelsen grep i dag in i diskussionerna om den förorenade marken mellan Rörstrand och Vänerstranden, där det på en del platser hittats bly i marken. Kommunstyrelsen bestämde i dag att den ska ha en genomgång av de utredningar som gjort, med utredare, och det ska ske tillsammans med politikerna i Samhällsbyggnadsnämnden och Miljö- och Byggnämnden.

Det mötet kan komma att ske inom de närmsta månaderna. I kommunstyrelsens informationsmöte i dag fanns en undertog – inte helt uttalad, men en antydan till oro för att det kan finnas fler föroreningar i området. En fråga är ju också om ytterligare mark måste stängslas in.

En pikant detalj är att när nurvarande kommunalrådet Jonas Sundström var ordförande i samhällsbyggnadsnämnden fram till för några år sedan var han med och beslutade att området närmast straanden skulle stängslas in och betas av kor. Han var också med om att få bort kossorna då de riskerade bli förgiftade.
_______________________________
Arkivbild från Lidköpingsnytt  2013

7 kommentarer på “”Stormöte” om förorenade Orkidéparken
– Finns det fler farliga ämnen?”

 1. Nisse skriver:

  Inte pikant utan snarare prestigelöst… och jag vet att ALLA kände till det här, så berätta då varför ingen tipsade Hr Sundström.

 2. Ann skriver:

  Lidköpings ” Donald Trump”

 3. Gurkan skriver:

  Ann, hur menar du att kommunalrådet är vår ”Donald Trump”? Är Jonas Sundström en patologisk lögnare? Eller en allmän skitstövel? En mansgris? Eller vilken av herr Trumps egenskaper syftar du på?
  Märklig jämförelse om du frågar mig.

 4. Netty skriver:

  Förstår inte hur dom kunde låta dessa stackars kossor gå där? Det fattar väl varje normalt begåvad människa att det är förorenad mark där..Stackars politiker som är så trögförstående.

 5. Ann skriver:

  Gurkan, naturligtsvis visste Hr Sundström med många flera om hur läget ock borde agerat direkt. Att undahålla misstanke om föroreningar är också lögn

 6. Nisse skriver:

  Ann – nu skriver ju alla att alla alltid vetat det här, så vad fanns att undanhålla? Och framför allt – hur sjutton fick Hr Sundström genom sitt undanhållande alla att glömma det alla redan visste?

 7. Jim_Ljung skriver:

  Jo så är det Nog, Politiker behöver all hjälp att försvara sig som dom kan få.

Kommentarerna är stängda