Gå direkt till Nyheten (Medborgarförslag: Förbjud mopedbilar på P-platser)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Medborgarförslag: Förbjud mopedbilar på P-platser

Publicerad måndag, 28 september 2020, 12:39 av Björn Smitterberg

En medborgare tycker det blivit problem då skolelever som kör mopedbilar upptar bilparkeringsplatser. Medborgaren vill att detta ska förbjudas.

I medborgarförslaget står:

– I och med att skolorna, t.ex. De la Gardie-gymnasiet, börjat sin hösttermin så ockuperas många P-platser i Lidköping, för bilar, av ”Moped-bilar” vilka ju i och för sig inte är en bil utan en ”moped”. Dessa mopeder har blivi allt vanligare i trafiken.

Visst är det en typ av säkerhet för de ungdomar som har en längre resväg till skolan, men det berättigar ju inte den ”att vara bil” då det gäller t.ex. att parkera.. Sedan kan man notera att de sannolikt inte följer reglerna för 2-timmarsparkering, utan står på platserna under större delen av skoldagen. Likaså har parkeringen, för ICA’s Hjertbergs kunder, ockuperats till viss del av ”mopeder” som ägs av elever på gymnasiet.

Mitt förslag är att parkering av ”mopeder” förbjuds inom Lidköpings gatunät där p-rutor avsatts för ”bilar” och att det istället på skolornas mark, eller i direkt anslutning till dessa, etableras ”mopedparkering – för moped(bilar) där de inte innebär ett hinder för bilarnas behov av parkering.

En kommentar på “Medborgarförslag: Förbjud mopedbilar på P-platser”

  1. Jim_Ljung skriver:

    Det du föreslår kommer att slå tillbax på antalet parkeringsplatser totalt.
    Eftersom en del av parkeringarna för ”Bilar” kommer med stor sannolikhet att tillägnas just De la Gardie o moppebilarna, eftersom det är just sådana som eleverna där har.
    förövrigt för mig veterligt så är det inte förbjudet att parkera något speciellt fordon på markerade parkeringsplatser, bara man håller sig inom markeringen. och givetvis följer övriga anvisningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *